29-03-23 Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooien van start.

Op woensdagmiddag 29 maart is de 17e editie van het gemeentelijke schoolvoetbaltoernooi weer van start gegaan. Om 13.15 uur werd er door de jongens en meiden van de groepen 7 en 8 bij de v.v. Oene en c.s.v. VIOS afgetrapt. De weergoden waren ons gunstig gezind want het was droog en de temperatuur was prima. In Oene speelde poule A. Dit zijn de prestatie teams die meespelen voor een plek bij de regiofinales welke op woensdag 17 mei gespeeld worden bij v.v. Hulshorst. Er deden 8 teams mee verdeeld over 2 poules van 4. In poule 1 werd St. Bernardusschool 1 de winnaar en de W.G van de Hulstschool tweede. In poule 2 eindigden het team van de Gildeschool 1 en de Anne de Vries gelijk qua punten . Anne de Vries had echter een beter doelsaldo en werd dus eerste in de poule

De halve finales waren een prooi voor de teams uit poule 2. 
De Gildeschool versloeg St. Bernardus met maarliefst 5 - 1  en ook de Anne de Vries was met 5 – 0 veel te sterk voor de W.G. van de Hulstschool. 
St. Bernardus werd uiteindelijk 3e door de troostfinale met 1 - 0 te winnen . 

De finale tussen de Gildeschool 1 en de Anne de Vries was er eentje om in te lijsten. Hielden de teams elkaar in de poulefase al in evenwicht ook nu werd er weer gelijk gespeeld.
De Gildeschool kwam op voorsprong en kreeg zelfs kansen op de 2-0. Uiteindelijk wist de Anne de Vries vlak voor het einde toch nog gelijk te maken . In de verlenging werd er niet meer gescoord dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.
De Gildeschool deed dit net wat beter dan de Anne de Vries en dus werden zij de winnaar van het toernooi.
Dennis Eikelboom werd door de jury tot beste speler van het toernooi uitgeroepen. Hij is een jaar lang de trotse bezitter van de Gerard Berkhoff bokaal.                                                                               .

Bij c.s.v. VIOS speelde poule B. Ook dit zijn teams uit de groep 7 en 8, zij spelen echter niet voor deelname aan de regiofinale. Maar liefst 21 teams met in totaal meer dan 210 leerlingen uit de groepen 7 en 8 streden om de fel begeerde wisselbeker.

Onder de strakke leiding van de scheidsrechters werden de voorronden afgewerkt met als doel 1e of 2e in de poule te worden. Dat de ploegen aardig aan elkaar waren gewaagt bleek wel tijden de kruisfinales. Daar moesten twee van de vier wedstrijden door strafschoppen worden beslist.Voor de halve finale plaatsten zich, de Violier 2, Violier 3, Gradus Majella 2, beide scholen uit Vaassen en de Bongerd uit Oene. De onderlinge strijd tussen beide Violier teams werd gewonnen door Violier 2 en de strijd tussen de Bongerd en de Gradus Majella werd door de laatst genoemde school gewonnen. De Bongerd uit Oene wist de troostfinale met 1 – 0 te winnen van de Violier 3 en eindigde daarmee als 3e. De finale tussen de Gradus Majella 2 en de Violier 2 moest na verlenging worden beslist door strafschoppen. De leerlingen van de Gradus Majella waren daarin de betere en nemen de wisselbeker voor de B poule een jaar mee naar school.

De scheidsrechters kozen Lency Patty van de Sprenge Vaassen als beste speler van het toernooi.

De organisaties van Poule A en B kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag.
Volgende week wordt het schoolvoetbal vervolgd bij KCVO in Vaassen, waar de wedstrijden van poule C worden gespeeld. 

<< Home