30-03-22 De 16e editie van de Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooien van start.

Woensdag 30 maart 2022 ging de 16e editie van de Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooien van start.
Eindelijk, na twee jaren van afgelastingen i.v.m. corona, stonden nu alle lichten op groen voor de start van de Autoschade de Wilde Schoolvoetbaltoernooien.
Gelukkig kunnen in 2022 weer meer dan 1000 kinderen deelnemen aan de verschillende toernooien.

Bij sv Wissel werd gestart met de wedstrijden voor poule A. In Poule A spelen de selectieteams van de scholen uit groep 7 en 8. De winnaar gaat door naar de regiofinale die gehouden wordt bij SV Vaasen op 18 mei.

In totaal streden 10 teams verdeeld over 2 poules om een plek in de regiofinale. Na de poulewedstrijden was in de eerste poule een duidelijke winnaar namelijk Gildeschool 1 en nummer 2 werd de school met de Bijbel Emst, in de tweede poule staken er 2 teams uit te weten W.G. van de Hulstschool op 1 en ‘t Mozaïek op 2.
In de halve finale won Gildeschool 1 met 2-0 van ‘t Mozaïek en W.G. van de Hulstschool met maar liefst 5-0 van de school met de Bijbel Emst. De troostfinale werd gewonnen door ’t Mozaïek met 3-0 van de school met de Bijbel Emst. De finale werd gespeeld door de 2 teams die gedurende het gehele toernooi er met kop en schouder uitstaken, Gildeschool 1 en W.G. van de Hulstschool. Deze finale bleef tot het eind spannend.
Uiteindelijk won de W.G. van de Hulstschool in de laatste minuut. Daardoor gaat de W.G. van de Hulstschool naar de regiofinale.

De scheidsrechters kozen Sven Beekman van de Gildeschool als beste, sportiefste en enthousiaste speler van het toernooi.

De wedstrijden voor poule B werden gespeeld bij c.s.v. VIOS te Vaassen.
Dit jaar streden 16 teams om de wisselbeker. In een prima voetbalweertje werd om half twee afgetrapt voor de poulewedstrijden.
Onder de strakke leiding van de scheidsrechters werden de voorronden afgewerkt met als doel 1e of 2e in de poule te worden. Het bleef spannend tot de laatste wedstrijden.

Na de poule wedstrijden had de organisatie zelfs het reglement nodig om te bepalen welke scholen zich hadden geplaatst voor de volgende ronde.
Zo plaatste bijvoorbeeld ’t Mozaïek 1 zich op basis van het aantal gescoorde doelpunten, en ging de Violier 2 op basis van onderling resultaat naar de volgende ronde.Uiteindelijk plaatsen de Violier 1 en 3 uit Vaassen, de K. Norelschool uit Epe en de Bongerd uit Oene zich voor de halve finales.
De onderlinge strijd tussen beide Violier teams werd gewonnen door Violier 1 en de strijd tussen de Bongerd en de K. Norelschool werd winnend afgesloten door de Bongerd.

In de strijd om plek 3 won de K. Norelschool eenvoudig met 5 – 0 van de Violier 3.
De finale was veel spannender en moest zelfs na verlenging door strafschoppen worden beslist.
De keeper van de Violier toonde daarbij zijn kunsten en wist de eerste 3 genomen strafschoppen te stoppen, hierdoor eindigde zijn team als 1e,

De scheidsrechters kozen Mark IJzerman van de Violier 1 als beste speler van het toernooi.

De vrijwilligers waren in hun nopjes met de attentie die hoofdsponsor, Autoschade de Wilde beschikbaar had gesteld. Alle vrijwilligers gingen naar huis met een kaart voor de Carwash Vaassen van onze hoofdsponsor.

De organisaties van Poule A en B kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag.
Volgende week wordt het schoolvoetbal vervolgd bij KCVO in Vaassen, waar de wedstrijden van poule C worden gespeeld. 

 

<< Home