20-04-16 Schoolvoetbaltoernooi groepen 5 en 6, poule C.

Onder een prachtig voorjaarszonnetje en dus aangename weersomstandigheden voor spelers, begeleiders en supporters werd op woensdag 20 april het Autoschadebedrijf De Wilde Schoolvoetbaltoernooi in Poule C voor de groepen 5 en 6 van de Gemeentelijke basisscholen gespeeld.

In een geweldige ambiance speelden zo'n 350 jongens en meisjes, verdeeld over 36 teams, hun onderlinge wedstrijden.
Rondom de velden op de Egelbeek was het een drukte van belang met heel veel supporters voor alle teams.
De vele vrijwilligers van KCVO hadden er voor gezorgd dat de velden waren uitgezet, de kleedkamers waren toebedeeld en het parkeren zowel op het terrein als in de omliggende straten zo goed en zo veilig mogelijk werd geregeld.
De wedstrijdleiding zorgde er voor dat de vele wedstrijden tijdig begonnen en op het juiste moment werden beëindigd.
Tevens werd er voor gezorgd dat de resultaten en standen punctueel werden vastgelegd. De scheidsrechters van KCVO en de spelertjes zorgden op hun beurt voor een sfeervol en sportief verloop van het toernooi.
Na afloop van de poulewedstrijden waren er nog 8 teams over voor de kwartfinales. Deze werden gewonnen door de School met de Bijbel 1 uit Oene en de Gildeschool 3, de St. Bernardusschool 1 en de Anne de Vriesschool 3 uit Epe.
De halve finales werden een prooi voor de Gildeschool 3 en de School met de Bijbel 1. Dat betekende dat deze 2 scholen moesten strijden om plek 1 en 2, terwijl om de 3 e prijs moest worden gespeeld tussen de St. Bernardusschool 1 en de Anne de Vriesschool 3.

De St. Bernardusschool was na verlenging en het nemen van penalty's de gelukkigste en pakte daarmee de 3 e plaats.
De finale tussen de Gildeschool 3 en de School met de Bijbel 1 eindigde in een 4-0 overwinning voor het team van de Gildeschool, welke daarmee winnaar van het toernooi werd.
Dit betekent dat zij doorgaan naar de regiofinales in de maand mei en dat het team en de begeleiding ook nog een wedstrijd van Go Ahead Eagles mogen gaan bijwonen.

Tot sportiefste team van deze middag werd uitgeroepen het team van OBS De Bongerd uit Oene.
Beste speler van het toernooi was uiteindelijk Yaro van Rijssen van de Anne de Vriesschool, hij mocht de Gerard Berkhof bokaal in ontvangst nemen.

Ook dit jaar wordt een en ander weer mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Autoschadebedrijf De Wilde uit Vaassen en Rabobank Noord Veluwe.

<< Home