27-05-15 Titel poule F voor de School met de Bijbel uit Oene.

Het laatste Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi van dit jaar werd op woensdag 27 mei bij sv Epe op sportpark “De Wachtelenberg “ gespeeld.
Dit keer waren groepen 3 en 4 van alle basisscholen aan de beurt.
In poule F werd onder prima weersomstandigheden deelgenomen door ruim 260 spelers en speelsters onderverdeeld in 30 teams.
Evenals voorgaande jaren waren er weer vele ouders, grootouders en supporters aanwezig.

Het toernooi bestond uit 6 poules van 5 teams. Om half 2 werd er door de scheidrechters van de sportklas RSG Noord Oost-Veluwe gefloten voor de start van de eerste poulewedstrijden.

Nadat de 60 poulewedstrijden gespeeld waren konden de nummers 1 in de poules en de twee beste nummers 2 uit alle poules het in de kwartfinales tegen elkaar opnemen. Voor het bepalen van de beste nummers 2 was wel enig rekenwerk nodig, het ging zelfs om 1 doelpunt verschil.

Na het spelen van de kwartfinales kwamen de volgende halve finales tot stand : School met de Bijbel Oene tegen de Hoge Weerdschool 1 en de Violier 3 tegen de K. Norelschool 1.

De halve finale tussen de School met de Bijbel en Hoge Weerdschool werd nipt met 2- 1 in het voordeel van de school uit Oene beslist. De andere halve finale werd een makkelijke overwinning voor de K. Norelschool.

De finale werd gespeeld door twee teams die elkaar ook al in de poulefase waren tegengekomen. In de finale was de stand na de verlenging 1-1, waarna uiteindelijk de 6e strafschop in het voordeel uitviel voor de School met de Bijbel. De grote wisselbokaal gaat dus voor 1 jaar in de bekerkast van de school uit Oene.

De strijd om de derde en vierde plaats werd uiteindelijk in het voordeel beslist van de Hoge Weerdschool. Zij wonnen met 4-2 van de Violier 3.

Als beste voetballer van het toernooi werd Cas Visscher van de Gildeschool gekozen. Hij ontving uit handen van de winnaar van vorig jaar, Mike Olthuis, de Gerard Berkhoff wisselbokaal.

Als sportiefste team van het toernooi werd de Hoge Weerdschool 3 gekozen. Alle speelsters ontvingen heerlijk ijsje.
Rond 17.45 uur werd een prachtige sportmiddag op de Wachtelenberg afgesloten en is het weer wachten op de toernooien van 2016

<< Home