14-05-14 Regiofinales Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 14 mei werd bij sv Epe op sportpark “De Wachtelenberg “ de KNVB regiofinale van het schoolvoetbal gespeeld.

De regiofinales werden gespeeld bij de jongens en meisjes groepen 7 en 8, maar ook bij de jongens en meisjes uit de groepen 5 en 6.

Onder uitstekende weersomstandigheden werd deelgenomen door ruim 350 spelers en speelsters onderverdeeld in 30 teams. Tevens hadden vele ouders, grootouders en supporters de weg naar het sportpark in Epe gevonden.
Terwijl de speelvelden er uitstekend bij lagen werd om half 2 gestart met toernooi.
Het toernooi voor de jongens uit de groepen 7 en 8 bestond uit 3 poules van 4 teams.

De uiteindelijke halve finales werden gespeeld door de Zandberg uit IJsselmuiden tegen de Regenboogschool uit Oldebroek en de Van Heemstraschool uit Hattem tegen de Hoge Weerdschool uit Epe.

Uiteindelijk won de Regenboogschool met 4-1 van de Zandberg en de Hoge Weerdschool won na strafschoppen van de Van Heemstraschool.

De spannende finale werd uiteindelijk beslist na strafschoppen. De winnaar werd de Hoge Weerdschool, die uiteindelijk de grootste beker omhoog mocht houden.

De wedstrijd om de 3e plaats werd door een 3-1 overwinning gewonnen door de Van Heemstraschool.

Bij de meisjes groepen 7-8 werd er gespeeld in 2 poules van 5 teams. Na de poulewedstrijden bleken de Koningin Emmaschool en de Mozaïek uit Zwolle, de Hoge Weerdschool uit Epe en de Morgenster uit Nunspeet over de sterkste teams te beschikken.

Beide halve finales werden duidelijk gewonnen door de Zwolse teams, waarna in de finale de Mozaïek met 4-0 werd verslagen door de Koningin Emmaschool. Zij werden de terechte regiokampioen.

De finalisten bij zowel de jongens en meisjes mogen 21 mei in Ede meedoen aan de halve-finale van het KNVB schoolvoetbaltoernooi.

Bij de jongens uit de groepen 5 en 6 streden 5 teams in een halve competitie om de hoogste eer.
Deze hoogste eer ging na een spannende strijd naar de Enkschool uit Zwolle. Zij hielden de Gildeschool uit Epe op doelsaldo achter zich.

Er werd bij de meisjes uit de groepen 5 en 6 door 3 teams in een gehele competitie gestreden om de fel begeerde beker. De Vlieger uit Zwolle was oppermachtig en won alle wedstrijden. De tweede plaats werd op doelsaldo een prooi voor de Geert Grooteschool uit Zwolle voor de Morgenster uit Nunspeet.

<< Home