14-05-14 Schoolvoetbaltoernooi poule F.

Op woensdag 14 mei j.l. werd op het sportcomplex van KCVO het schoolvoetbaltoernooi voor de mix groepen 3 en 4 van de basisscholen van de Gemeente Epe gespeeld.

De vrijwilligers van de club hadden 's morgens de velden helemaal ingericht, zodat de jeugdige voetballertjes 's middags met 7 tallen de vele wedstrijden konden afwerken.
De parkeerregelaars waren geïnstrueerd en dat betekende dat iedereen 's middags zijn of haar auto goed en veilig kon parkeren.
Er waren deze middag zo'n 250 spelers aanwezig, terwijl het aantal supporters in de vorm van vaders, moeders, broertjes en zusjes en ook nog oma's en opa's de stoutste verwachtingen overtrof.
Het sportpark De Egelbeek leek wel een mierennest, zo druk was het. Het was gelukkig goed voetbalweer en de vele aanwezigen konden dan ook volop genieten van leuke en sportieve wedstrijden.

Er werd tussen de teams van de verschillende scholen menig duel uitgevochten om uiteindelijk poulewinnaar te kunnen worden.
Ondanks de fanatieke strijd en de grote drukte om de velden hadden de aanwezige mensen van de EHBO, deze middag gelukkig nagenoeg niets te doen. De toernooicommissie van KCVO had de organisatie strak in handen en zorgde ervoor dat de wedstrijden telkens op tijd konden aanvangen en de scheidsrechters van de club slaagden er zonder moeite in om de vele wedstrijden in goede banen te leiden.

Hoewel niet alle teams even sterk waren in de poulewedstrijden, werd er door alle spelers en speelsters volop gezwoegd en gezweet, zodat iedereen toch met opgeheven hoofd van het veld kon stappen.
Na het afwerken van de verschillende poulewedstrijden bleven er uiteindelijk een 8-tal kwartfinalisten over.
Deze werden gewonnen door de W.G. v.d. Hulstschool, de
K. Norelschool, de Gildeschool en de Gerardus Majellaschool 2.

De halve finales werden gewonnen door de W.G. v.d. Hulstschool en de Gildeschool, welke teams in de finale moesten uitmaken wie er met de hoofdprijs aan de haal zou gaan.
De troostfinale werd gespeeld tussen de teams van de Gerardus Majellaschool en de K. Norelschool. Deze werd met 2-0 gewonnen door de Gerardus Majellaschool 2.

De finale werd in een uitermate spannend duel tussen de teams van de Gildeschool en de W.G. v.d. Hulstschool, uiteindelijk met 2-1 gewonnen door het 7-tal van de Gildeschool.

Tot beste speler van het toernooi werd deze middag door de twee scouts van het organiserende KCVO gekozen, Mike Olthuis van de Gildeschool.
Zij hadden geconstateerd dat hij altijd rust aan de bal had en daarnaast een goed overzicht behield. Daarnaast vonden ze hem heel sportief en was hij technisch behoorlijk vaardig. Tot slot werd vastgesteld dat hij niet egoïstisch was en dat hij in dienst van het team speelde.De prijsuitreiking werd deze middag mede verzorgd door Ünal Özdemir, van 't Mozaïek, die vorig jaar tot beste speler van het toernooi was verkozen en daarom deze middag door KCVO als VIP in de bestuurskamer was ontvangen.
Na het uitreiken van de bekers aan de Gerardus Majellaschool 2 (3 e prijs), de W.G. v.d. Hulstschool (2 e prijs) en de Gildeschool (1 e prijs), overhandigde hij de Gerard Berkhoff Bokaal voor de beste speler van deze middag aan Mike Olthuis.
Tot slot kreeg hijzelf van de organisatie een aandenken als winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal 2013.

Al met al kunnen we spreken van een geslaagd toernooi, waar alle spelertjes, alle supporters, maar ook de in totaal zo'n 40 vrijwilligers van KCVO weer met genoegen op kunnen terugkijken. De middag werd na een dankwoord van de toernooicommissie afgesloten met een hapje en een drankje voor de vrijwilligers.

<< Home