29-04-13 Laatste schoolvoetbaltoernooien van 2013.

Op de laatste toernooidag van het autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi speelden bij de vv Oene de meiden uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit de gemeente Epe, poule E.
Gelijkertijd werden de wedstrijden in poule G (groepen 1 en 2) afgewerkt bij EZC in Epe.

Bij de meiden maar liefs 16 meidenteams die de strijd aan gingen om de wisselbokaal te winnen.
“Zo zie je maar weer dat voetbal niet meer alleen een mannensport is, maar zeker ook een vrouwensport”, aldus Gert Willems van het Eper schoolvoetbaltoernooicommissie.

Hij voegt er nog aan toe dat de commissie altijd zeer verheugd is met een aparte meidenpoule op het toernooi. “Er blijkt genoeg vrouwelijke voetbalpotentie te zitten bij de jonge jeugd!”

Een speelster met veel potentie bleek Sabrina Michielse te zijn van de Gildeschool. Hoe gemakkelijk zij met de bal omging, overzicht bewaarde en daarmee iedereen achter zich liet, was niet onopgemerkt gebleven door de scheidsrechters. Zij ontvang dan ook de Gerard Berkhof bokaal voor beste speelster van het toernooi

De poule voorrondes en kwartfinales verliepen, ondanks de regen, zonder problemen. In de halve finales waren het de Hogeweerd School, Gildeschool, de Sprenge uit Emst en de Violier uit Vaassen die streden voor de plek in de finale.
Zowel de Gildeschool als de Violier wonnen deze wedstrijd. Zij mochten in de finale uitvechten wie het beste meidenteam was.
Om de derde en vierde plek streden de Sprenge Emst en de Hogeweerd School tegen elkaar. Met een 2-1 won de Sprenge Emst deze wedstrijd.

In een spannende wedstrijd tussen de Gildeschool en de Violier uit Vaassen was het uiteindelijk de Gildeschool (team 1) die met de winst van 2-1 ervan doorging!

De prijs voor het sportiefste team ging dit jaar eveneens naar de Gildeschool, maar dan naar het 2e team hiervan.

Bij EZC eindigde de Gildeschool 1 als eerste, de Gerardus Majelleschool werd tweede en het team van de Anne de Vriesschool 2 werd derde.

Beste speler van de G poule werd Thijs Stegeman van de Gildeschool., het sportiefste team werd