24-04-13 Schoolvoetbaltoernooi F poule bij KCVO.

Woensdag 24 april 2013. Op een zonovergoten sportpark De Egelbeek werd bij vv KCVO het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisscholen in de gemeente Epe gespeeld.
De vele vrijwilligers van de club hadden het sportpark die ochtend al zodanig ingericht dat de wedstrijdjes tussen de 7-tallen van de verschillende scholen op een vlotte wijze konden worden afgewerkt.

Er deden zo'n 300 kinderen mee aan het toernooi, verdeeld over een aantal poules. De 12 scheidsrechters hadden een geweldige middag, want de wedstrijdjes verliepen allemaal uiterst sportief en de kinderen genoten met volle teugen.
De aanwezige mensen van de EHBO hadden nagenoeg niets te doen deze middag. Er vielen heel veel doelpunten, in een enkel geval wel allemaal aan dezelfde kant, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het enthousiasme van de spelertjes was groot en dat werkte aanstekelijk op de vele, als supporter meegekomen broertjes en zusjes. De vaders en moeders lieten zich evenmin onbetuigd en moedigden de sportievelingen luidkeels aan. Dat er als gevolg van het mooie weer ineens ook heel veel oma's en opa's op de wedstrijdjes waren afgekomen werkte op de spelers natuurlijk extra motiverend.

Hoewel de teams niet allemaal even sterk waren werd er door de spelertjes tot aan de laatste minuut van de verschillende wedstrijden gezwoegd en gezweet om toch met opgeheven hoofd van het veld te kunnen stappen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 8-tal kwartfinalisten die uit moesten maken wie er door zouden dringen naar de halve finales.

De halve finalisten waren: CBS 't Mozaïek 1, K.Norelschool 1, cbs de Violier 3 en de Hogeweerdschool.
Deze halve finales werden gewonnen door CBS 't Mozaïek en de Hogeweerdschool, welke twee uiteindelijk in de finale zouden uitmaken wie dit jaar de sterkste van de gemeente Epe was. De troostfinale werd gespeeld tussen de K.Norelschool en team 3 van CBS de Violier.
Deze troostfinale werd nipt met 1-0 gewonnen door de K.Norelschool.

De finale werd in een zinderende partij met 3-0 gewonnen door het sterke team van de Hogeweerdschool 1.Ook werd deze middag gekeken welke team inclusief begeleiding zich het sportiefst had opgesteld naar zowel de tegenstanders en de scheidsrechters toe.
Dat bleek CBS de Violier 1 te zijn. De organisatie zal ervoor zorgen dat zij een dezer dagen een doos ijsjes op school bezorgd krijgen.

Tot beste speler van het toernooi van deze middag werd gekozen Unal Ozdemir, omdat hij goed kon dribbelen, zeer snel was en telkens oog had voor zijn medespelers. De prijsuitreiking aan het eind van het toernooi werd mede verzorgd door Seger Dijkstra van de Violier die vorig jaar als beste speler van het toernooi was gekozen en daarom deze middag als VIP werd ontvangen.

Na het uitreiken van de bekers aan de K.Norelschool (3 e prijs), CBS 't Mozaïek (2 e prijs) en De Hogeweerdschool (1 e prijs), overhandigde Seger de Gerard Berkhoff Bokaal voor de beste speler aan Unal Ozdemir. Tot slot kreeg hijzelf van de organisatie een aandenken als winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal 2012.

Al met al kan gesproken worden van een mooi toernooi waar alle spelertjes, alle supporters, maar ook de vele vrijwilligers van KCVO weer met genoegen op kunnen terug kijken.

<< Home