03-04-13 Voetabllers van de groepen 7 en 8 trappen af.

Op woensdag 3 april vond de start van de 9 e editie van het schoolvoetbaltoernooi gemeente Epe op de velden van vv. Emst en sv. Vaassen plaats.

Voetbalvereniging Emst organiseerde de wedstrijden in de A-poule.
De winnaar van deze poule, ook wel de koningsklasse genoemd, gaat onze gemeente straks vertegenwoordigen tijdens de regiofinales.
Er werd op de velden van vv. Emst met veel inzet en sportiviteit om de eer van de school gestreden en uiteindelijk werd de Gerardus Majellaschool uit Vaassen hier de grote winnaar.
Tijdens de zinderende finale werd de Hoge Weerdschool uit Epe met
1 0 verslagen.
Ook één van de halve finales kende al zo'n spannende ontknoping waarbij penalty's uiteindelijk de beslissing moesten brengen. De derde plaats was voor de Gildeschool die in de troostfinale de Nieuwe Wisselseschool versloeg
Miranda Kaspers won dit jaar de Gerard Berkhoff Bokaal in Emst. Een fantastische prestatie van deze sportieve jongedame.
De organisatie kon terugkijken op een goed verlopen toernooi waar het, ondanks de soms harde en koude wind, goed vertoeven was voor spelers en fans.

Een kwartier voorafgaand aan de start van het Autoschadebedrijf G. de Wilde schoolvoetbaltoernooi editie 2013 voor de koningsklasse te Emst, was er om 13:00 al afgetrapt op sportpark de Kouwenaar voor de wedstrijden van de B-poule.
Liefst 250 kinderen, jongens en meisjes, uit de groepen 7 en 8 hadden de toch gemaakt richting de velden van s.v. Vaassen. Daar speelden zij verdeeld over 18 teams in 3 poules hun wedstrijden.

Ondanks de frisse wind maakte het zonnetje dat het lekker voetballen was en de kinderen genoten zichtbaar. Zo ook de vele meegereisde supporters, die zorgden voor een goed gevuld sportpark. Zij zagen de Montessorischool 1, Zuukerschool 1, School met de Bijbel Emst 1 en CBS de Violier zich rond de klok van vijven plaatsen voor de halve finales.

Daarin bleek de Zuukerschool te sterk voor de School met de Bijbel en de Violier, die zich als beste nummer 2 had geplaatst, te sterk voor de Montessorischool.
De troostfinale werd vervolgens gewonnen door de School met de Bijbel uit Emst, die zich daarmee verzekerde van de derde plek. In de finale moest er na een 0-0 eindstand een verlenging worden gespeeld, waarin de Violier aan het langste eind trok en met 1-0 beslag legde op de eerste plaats.

In tegenstelling tot voorgaande was er dit jaar een prijs voor het sportiefste team, de twee vlaaien mochten mee met School met de Bijbel Emst 2, waardoor beide teams met een prijs richting huis konden.

Oud-winnaar van de Gerard Berkhoffbokaal Vigo de Vries mocht zijn titel overdragen aan een bekende, te weten Celien Tiemens van de Zuukerschool, die tot beste speler van het toernooi was gekozen.

<< Home