23-05-12 Autoschade de Wilde schoolvoetbal 2012 weer ten einde!

Het achtste Autoschade De Wilde schoolvoetbalseizoen zit er op. Afgelopen woensdag werd het laatste toernooi in een reeks van 6 toernooidagen gespeeld bij S.V. Wissel.
Onder tropische weersomstandigheden werd het toernooi gespeeld aan de Ericaweg in poule G, de allerkleinsten uit het basisonderwijs oftewel de groepen 1 en 2, jongens, meisjes of mixelftallen.

Vanaf half twee stonden er ruim 160 kleuters te trappelen van ongeduld om te beginnen aan hun wedstrijden om de eer van de school te verdedigen.
Toen het dan eindelijk zover was konden ze er geen genoeg van krijgen. De een verschrikkelijk fanatiek, lopend met de bal zoals ze dat op TV gezien hebben en de ander om zich heen kijkend zonder oog te hebben voor die bal maar alleen voor de omgeving. Het is toch best leuk om met een echt toernooi mee te doen met een echt voetbalshirt en echte voetbalschoenen. Veel van de kinderen beseffen nauwelijks precies waar het om gaat maar wat maakt het uit ze hebben met het schoolvoetbal meegedaan en vergeten dat hun hele leven niet meer.

Totaal 21 teams verdeeld over 4 poules streden om de prijzen in wedstrijdjes van tien minuten waarin gescoord moest worden om vervolgens de halve finales en de finales te bereiken.

De Gildeschool uit Epe was vertegenwoordigd met maar liefs 4 teams en dat moest succes opleveren. Alleen de WG van der Hulstschool uit Epe kon zich staande houden tegen het voetbalgeweld van de Gildeschool. In de finale moesten na de 10 minuten reguliere speeltijd strafschoppen de winnaar bepalen. Hierbij was de Gildeschool 1 de gelukkigste en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen als winnaar van het toernooi.

De strijd om de derde en vierde plaats was een Vaassens onderonsje, de Krugerstee moest het opnemen tegen buurman het Mozaiek. De laatste ging met de eer strijken en veroverde hiermee de derde plaats van het toernooi.

De aanmoedigingsprijs, een ijstaart, de prijs voor het mooiste spandoek en yell werd gewonnen door de enthousiaste supporters van de Gildeschool uit Epe.

De beste en sportiefste speler van het toernooi werd Tim Fikse, spelend voor het team van de Anne de Vries school uit Epe. Hij werd de winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal.

De organisatie in Wissel kan terug zien op een zeer geslaagde middag . De organisatie dankt haar sponsoren, Autoschade de Wilde, de Rabobank, Sport 2000 en de Gemeente Epe voor hun vertrouwen en natuurlijk de vele vrijwilligers voor hun enorme inzet .

<< Home