09-05-12 Hoge Weerdschool en Zuukerschool winnen ook bij VIOS

Woensdagmorgen 9 mei om 09.00, het water komt met bakken uit de lucht wat gaat dit betekenen voor de Regio (1) finales van het schoolvoetbal.
Gelukkig zijn de voetbalvelden van VIOS uitstekend te bespelen, voor een enkel veld is de regen zelfs goed geweest.
Toch zijn er een aantal scholen die voor de zekerheid even contact opnemen over de doorgang van het toernooi. Logisch een vergeefs reisje uit Swifterband, IJsselmuiden, Zwolle of kampen is ook niet leuk.

Om 13.30 starten de wedstrijden tussen 10 jongens elftallen en 10 meisjes 7 tallen. Doel is het behalen van de finales en de kans voor het deelname aan de halve finales van het schoolvoetval van KNVB district Oost die 23 mei worden gespeeld bij ZAC in Zwolle.

De kinderen afkomstig uit de groepen 7 en 8 maken er veelal fanatieke spannende wedstrijden van.
Rond half zes zijn de poule wedstrijden afgerond en kunnen de winnaars zich opmaken voor de finales en de nrs. 2 spelen nog een troostfinale.

Als organisatie van het schoolvoetbal van de gemeente Epe is het dan mooi om te zien dat de Hoge Weerdschool bij de jongens en de Zuukerschool bij de meisjes beiden in de finale staan.

De Zuukerschool moet het opnemen tegen de meiden van De Bron Matenburchtschool uit Zwolle.
Deze laatste school heeft, omdat de meisjes van groep 8 op kamp waren, haar meisjesteam van groep 7 naar Vaassen laten komen. Ondanks het leeftijdsverschil geven deze meiden de meiden van de Zuukerschool goed partij. Toch is het Zuukerschool die de wedstrijd met 2 0 weet te winnen.

 


Beide teams plaatsen zich voor de halve finales van het district Oost.
In de troostfinale bij de meisjes won de Octopus uit Zwolle met 2 1 van De Fontein uit Kampen.

Bij de jongens moest de Hoge Weerdschool het opnemen tegen De Branding uit Swifterband. Lang bleef het 0 0, maar in de slotminuten wisten de jongens uit Epe toch nog te scoren en eindigden ze als winnaar van het toernooi.

 


Wellicht krijgen de jongens uit Swifterband een kans op revanche, beide schollen spelen mee in de halve finales van het district Oost.
De troostfinale werd met 3 2 gewonnen door de Koningin Emmascool uit Zwolle, zij waren net iets beter dan Het Stroomdal uit Kampen.

De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

<< Home