09-05-12 Autoschade de Wilde schoolvoetbal blijft populair!

Ook na de 5 e woensdagmiddag blijft het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi dit jaar ongekend populair.
Ruim 250 basisschoolleerlingen uit de gemeente Epe togen afgelopen woensdagmiddag richting sportpark “de Kouwenaar”. Onder het motto: de regen die in de ochtend valt, valt in de middag in ieder geval niet meer gingen de wedstrijden voor de leerlingen uit de groepen 3 en 4 van start.
Ze kregen gelijk, voor het eerste fluitsignaal was de meeste regen gevallen en afgezien van een enkel buitje was het ook voor de vele meegereisde supporters prima toeven in het zonnetje langs de lijn bij S.V.Vaassen.

Door sommigen werd er soms geklaagd dat het te warm was, maar dat was aan de kinderen niet te merken. Hoewel in sommige wedstrijden het krachtsverschil groot was, speelden alle kinderen met veel plezier hun vier poulewedstrijden. Voor de een was het de eerste keer op een voetbalveld en waren de regels nog een beetje onwennig, voor de ander was het een welkome afwisseling van de training op woensdagmiddag.

Na de vier poulewedstrijden maakten de poulewinnaars en de twee beste nummers twee zich op voor de kwartfinales.
Bij de winnaars van de vier kwartfinales waren er twee bekende scholen van vorig jaar, De K. Norelschool uit Wissel en de Gildeschool uit Epe. Zij namen het in de eerste halve finale tegen elkaar op. De Krugestee uit Vaassen mocht in de tweede halve finale aantreden tegen De Sprenge Emst. De Sprenge Emst won overtuigend met 10-0 en dwong zo een finaleplaats af, de Gildeschool moest iets dieper gaan, maar mocht zich na een 2-1 overwinning ook opmaken voor de finale.

De Krugestee en de K. Norelschool speelden de troostfinale, waarbij de K. Norelschool met een krappe 1-0 overwinning net als vorig jaar beslag legde op de derde plaats. In de finale moesten penalty's uiteindelijk de doorslag geven. Na een zinderende 0-0 met kansen over en weer, was het uiteindelijk de Sprenge Emst die de zenuwen beter in bedwang kon houden en de strafschoppen beter nam. Voor de Gildeschool restte, net als vorig jaar, de tweede plaats.

Bij de prijsuitreiking ontvingen de nummers één, twee en drie een beker voor hun prestatie, de Sprenge Emst ontving daarnaast ook nog een grote wisselbeker. Jorn van Zuuk, die in beide verloren finales van de Gildeschool meespeelde, mocht dit jaar de Gerard Berkhoff wisselbokaal uitreiken aan zijn opvolger Seger Dijkstra van de Violier. Seger werd dit jaar gekozen tot beste speler van het toernooi en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Waar iedereen na de prijsuitreiking richting huis vertrok, gingen de supporters van Gildeschool 2 eerst nog even langs IJssalon Rozeboom in Vaassen. Hun spandoek was gekozen tot de mooiste van de middag en daarmee hadden zij een lekker ijsje verdiend om het geslaagde toernooi af te sluiten.

Foto's van dit toernooi en ook van de Regiofinales die bij c.s.v. VIOS werden gespeeld zijn te zien op www.vaassen.nu.

<< Home