02-04-12 Autoschade de Wilde Schoolvoetbaltoernooi van start

Woensdag 4 april a.s. wordt de aftrap verricht voor al weer het 8 e Autoschade de Wilde schoolvoetbal-kampioenschap van de Gemeente Epe.
Op de velden van v.v. Emst start de koningsklasse van het schoolvoetbal, de jongens uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Epe.

Rond 13.00 uur beginnen de eerste wedstrijden van dit seizoen.
Na de vele oefenwedstrijden die inmiddels door de scholen onderling zijn gespeeld gaat het nu om de titel.
Geen vriendschappelijke partijtjes meer en geen wisselingen meer in het elftal. Door de trainers van de scholen is gewikt en gewogen en de beste elftallen zijn inmiddels samengesteld.

12 teams van evenzoveel scholen spelen om de titel gemeentelijk schoolvoetbalkampioen 2012 en de winnaar mag naar de regionale schoolvoetbalkampioenschappen die op 9 mei a.s. eveneens gespeeld worden in de gemeente Epe n.l. bij c.s.v. VIOS in Vaassen.
Vraag is of de St. Bernardusschool uit Epe in staat is om de titel die zij het afgelopen jaar behaalden te prolongeren of wordt het dit keer toch een andere school.
Als we ons oor te luister leggen bij leerlingen van de diverse scholen dan hebben zij allemaal dit jaar de beste papieren om de wisselbeker in de wacht te slepen.
Als klap op de vuurpijl heeft de organisatie voor de winnaar ook nog eens toegangskaarten beschikbaar voor een thuiswedstrijd van Go-Ahead Eagles uit Deventer.
De winnaars van zowel poule A als poule D zijn door de Deventer club uitgenodigd om in de Adelaarshorst, de thuishaven van de club, de wedstrijd uit de Jupiler League tussen Go-Ahead Eagles en FC Emmen op 20 april a.s. te komen bekijken.
En de thuisclub wil nog graag een periodetitel pakken waardoor dit dus nog best eens een hele spannende wedstrijd kan worden.

Gelijktijdig met dit toernooi spelen 18 schaduwelftallen uit dezelfde groepen deze woensdagmiddag bij v.v. Oene. Aanvang hier is eveneens 13.00 uur.

Volgende week woensdag verplaatst het toernooi zich naar de velden van KCVO in Vaassen. Dan worden de wedstrijden gespeeld in poule D. Dit zijn de meisjesteams uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen die om 13.30 uur de aftrap gaan verrichten op sportpark de Egelbeek.

De leerlingen die niet meespelen maar zich wel op een bijzondere manier laten horen of zien dingen mee naar een prijs voor de beste supporters.
Met zelfgemaakte spandoeken, gesminkt in de kleuren van de school of als de mooie schoolmascottes moedigen zij hun favoriete school aan.

Een deskundige jury kiest vervolgens de beste supporters van de school die dan wellicht een mooie prijs mee naar huis nemen, kortom voor iedereen weer de moeite waard om a.s. woensdag een kijkje te komen nemen op ´t Haenendarp in Emst of de Hoge Kamp in Oene.

<< Home