11-04-11 De kop is er af bij het schoolvoetbaltoernooi

Afgelopen woensdag 6 april vond de aftrap plaats van het schoolvoetbalseizoen 2011 in de gemeente Epe met het spelen van de “Koningsklasse”.

Dit zijn de beste spelers uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit de gemeente Epe. Zij speelden op de velden van v.v. Emst om de sportieve eer van hun school. Vanaf nu zullen er op 6 woensdagmiddagen rond de 1600 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Epe actief zijn bij de plaatselijke voetbalclubs in maar liefst 6 leeftijdscategorieën.

Voetbalvereniging Emst beet het spits af en kan terugkijken op een geslaagd evenement. De organisatie was uitstekend en het mooie weer speelde natuurlijk ook een belangrijke rol. Onder een stralend voorjaarszonnetje konden de vele toeschouwers genieten van de Koningsklasse van het schoolvoetbal die hun wedstrijden speelden op het sportpark ‘t Hanendarp. Na de poule wedstrijden bleven er vier teams over die de kruisfinales gingen spelen. Het werd een Eper onderonsje, de K. Norelschool, de Hoge Weerdschool, de Bernardusschool en de Nieuwe Wisselseschool werden dit keer de finalisten. Uit deze groep wisten de Hoge Weerdschool en de Bernardusschool de finale te bereiken. Het werd een finale om niet snel te vergeten. Vlak voor tijd een bal op de lat, daarna 2x 5 minuten verlengen en uiteindelijk strafschoppen. De eerste serie van 5 strafschoppen bracht geen winnaar en volgens het reglement moesten er daarna om en om strafschoppen worden genomen om zo de winnaar te bepalen. De Bernardusschool bleek uiteindelijk over de sterkste zenuwen te beschikken en won de beker en mag zich een jaar lang gemeentelijk kampioen noemen. Zij wonnen eveneens kaarten voor een wedstrijd van Go-Ahead Eagles en gaan naar de regio Schoolvoetbalkampioenschappen in Oosterwolde. Maurits de Jong van de Bernardusschool, werd winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal. Hij werd gekozen tot beste speler van het toernooi. De prijs voor de meest fanatieke aanhang ging naar de meiden van de Hoge Weerdschool. Zij verdienden hiermee een waardebon voor een heerlijk slagroomtaart waardoor het verlies in de finale van de jongens enigszins kon worden verzacht.

In Vaassen werd op sportpark De Egelbeek van KCVO gelijktijdig het schoolvoetbaltoernooi in de B-poule gespeeld. Dit zijn de z.g. “schaduwteams” uit de groepen 7 en 8. Deze teams bestaan eveneens uit zowel jongens als meisjes uit de groepen 7 en 8 maar zijn nog net niet goed genoeg voor Poule A.

Vijftien basisscholen hadden een elftal afgevaardigd om aan dit spektakel in Vaassen deel te nemen.

Ook hier was sprake van bijna zomerse temperaturen en het enthousiasme van de verschillende spelers en speelsters spatte eraf. Alle teams hadden vele supporters meegebracht en natuurlijk ontbrak het langs de lijn niet aan enthousiaste vaders en moeders. Grote spandoeken, verklede poppen, en kindergezichten beschilderd in de schoolkleuren stonden langs de lijnen om medeleerlingen van hun favoriete school aan te moedigen. Nadat ook hier de poulewedstrijden waren gespeeld, hadden de volgende scholen zich voor de halve finale geplaatst. De Zuukerschool tegen de School met de Bijbel uit Oene en de W.G. van der Hulstschool uit Epe tegen OBS De Bongerd uit Oene.

De halve finales werden uiteindelijk een prooi voor de School met de Bijbel en OBS De Bongerd.

De wedstrijd om de 3 e en 4 e plaats werd gespeeld tussen de Zuukerschool en de W.G. van der Hulstschool. De eerste won met 1-0 en veroverde hiermee de derde plaats. In de finale was de School met de Bijbel te sterk voor het elftal van OBS De Bongerd. Hier werd het 2-0 voor eerstgenoemd team. De aanmoedigingsprijs was voor de Zuukerschool, waarvan de leerlingen een dezer dagen een taart van de organisatie mogen ontvangen. Tot slot werd tot het grootste talent van deze sportieve middag uitgeroepen en tevens winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal, Ben Jan Smit, speler van de School met de Bijbel uit Oene. Ook hier weer een geweldige middag voor ruim 200 deelnemende kinderen en zeker zoveel toeschouwers op Sportpark De Egelbeek, mede dankzij het enthousiasme en de inzet van de vele KCVO vrijwilligers.

<< Home