22-05-10 Autoschade de Wilde Schoolvoetbal grote mierenhoop

Afgelopen woensdag 19 mei werd op sportpark “De Wachtelenberg “ bij S.V. Epe opnieuw het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi gespeeld.
Dit keer waren de groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit de gemeente Epe aan de beurt. In poule C werd deelgenomen door maar liefst 39 teams, met in totaal bijna 350 spelers en speelsters.

Eveneens waren er vele ouders, grootouders en overige supporters in groten getale aanwezig. Dit krioelde allemaal door elkaar waardoor het één grote mierenhoop leek op het sportcomplex.
Dat was niet zo vreemd want alle omstandigheden waren deze middag optimaal. Een goede organisatie en er scheen een prachtig zonnetje.

Het toernooi bestond uit 7 poules van 5 teams en 1 poule van 4 teams, Om kwart over één starten de eerste poulewedstrijden.
Nadat de poulewedstrijden, maar liefst 76 wedstrijden, gespeeld waren konden de diverse nummers 1 en 2 in de poules het in de kruisfinales tegen elkaar opnemen.
Nadat ook de kwartfinales gespeeld waren bleek wie het in de halve finales tegen elkaar mochten opnemen.

De eerste halve finale werd gespeeld tussen de Hoge Weerdschool 1 uit Epe en De Violier 1 uit Vaassen. Na een spannende wedstrijd was de stand 1-1, waarna er in de 5 minuten verlenging door de Hoge Weerdschool nog 2 keer werd gescoord en deze zodoende een finaleplaats bemachtigde.
De tweede halve finale was minder spannend, de St. Bernardusschool 1 uit Epe won eenvoudig met 6-0 van Gerardus Majella 2 uit Vaassen. Hierdoor werd de finale een Eper onderonsje tussen St. Bernardusschool en de Hoge Weerdschool waarbij de laatste de finale met 1-0 won.
Hierdoor kregen zij uit handen van de organisatievoorzitter Margriet Westera de wisselbeker uitgereikt. De derde plaats werd een prooi voor De Violierschool die Gerardus Majella school met 2-0 versloeg.

Als beste voetballer van het toernooi werd Mohamed el Bakhchouch van de Hoge Weerdschool gekozen. Hij ontving de Gerard Berkhoff wisselbokaal van de winnaar van vorig jaar, Patrick Krijgsman.
De prijs voor school met het mooiste spandoek was voor de Gildeschool. Zij ontvingen de aanmoedigingsprijs, welke bestond uit een overheerlijke taart.

Rond 18.00 uur werd een prachtige sportmiddag op de Wachtelenberg afgesloten en kon het schoolvoetbal voor de kinderen niet meer stuk.

Volgende week, 26 mei, wordt de laatste toernooidag van 2010 al weer gespeeld. Bij EZC ‘84 aan de Kweekweg in Epe komen de kleinste kinderen uit de groepen 1 en 2 bij elkaar. Zij spelen op het kunstgrasveld 5 tegen 5. Beslist de moeite waard om even een kijkje te komen nemen.  

<< Home