30-04-10 Autoschade de Wilde Schoolvoetbal blijft een spektakel

Op een zonovergoten sportpark “De Egelbeek” van KCVO werd afgelopen woensdag 28 april het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 van de gemeentelijke basisscholen afgewerkt.

Er deden maar liefs 30 teams mee, met in totaal bijna 300 kinderen. Daarnaast natuurlijk vele vaders en moeders en opa's en oma's die de spelers en speelsters luidkeels aanmoedigden.
Ook werden de verschillende scholen vertegenwoordigd door groepen supporters met ludieke spandoeken, die hun klas- of schoolgenoten op enthousiaste wijze wilden steunen in hun strijd tegen leeftijdgenoten van de andere scholen, waartegen moest worden gevoetbald.

Nadat alle poulewedstrijden waren afgewerkt, het waren maar liefs 60 wedstrijden, werd er duidelijk wie voldoende punten hadden behaald om door te gaan naar de kruisfinales.

De School met de Bijbel 1 uit Oene, de Hoge Weerd School 1 uit Epe, de Violier 1 uit Vaassen en 't Mozaiek 2 uit Vaassen hadden de langste adem en wonnen deze.
Vervolgens werden de halve finales gewonnen door De Violier 1 uit Vaassen en de Hoge Weerdschool 1 uit Epe, die hierdoor doorgingen naar de finale.
De strijd om de 3e en 4e e plaats vond plaats tussen de School met de Bijbel 1 uit Oene en 't Mozaïek 2 uit Vaassen.
De voetballers uit Oene wonnen na verlenging met 2- 1.

In een zinderende finale tussen De Violier en De Hoge Weerdschool stond aan het eind van de reguliere speeltijd 1-1 op het scorebord. In de noodzakelijke verlenging wist de ploeg uit Vaassen nog 1x te scoren, waardoor het uiteindelijk 2-1 werd en de 1e prijs van het toernooi gepakt werd door de spelers van De Violier.

Tot beste speler van het toernooi en winnaar van de Gerard Berkhoff wisselbokaal werd deze keer gekozen Santino Haumahu van 't Mozaiek te Vaassen.

De school met de mooiste spandoeken en veel enthousiasme langs de kant van het veld, was De Violier. Zij ontvingen de aanmoedigingsprijs, welke bestaat uit een overheerlijke taart, die binnenkort door de schoolvoetbalcommissie op school zal worden bezorgd.

Op 19 mei a.s. zal het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi worden vervolgd bij SV Epe. De groepen 5 en 6 van de basisscholen spelen dan in poule C hun toernooi in Epe. Hiervoor hebben zich het maximale aantal van 40 team´s ingeschreven.

<< Home