25-04-10 Schoolvoetbal meisjes in Oene; Girlpower!

Dreigende donkere wolken boven de voetbalvelden van v.v. Oene en een frisse wind beloofden niet veel goeds afgelopen woensdagmiddag bij de derde aflevering van het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi.

Maar dat was iedereen aan het eind van de middag allang weer vergeten toen de prijzen werden verdeeld. De schoolvoetbal wedstrijden in poule E, meisjes uit de groepen 5 en 6, werden op de Hoge Kamp bij v.v. Oene gespeeld.

Toen er enkele jaren geleden door alle voetbalclubs in de Gemeente Epe een vernieuwd schoolvoetbaltoernooi werd opgezet voor alle leeftijdscategorieën had niemand kunnen bevroeden wat voor een succes dit zou worden.
Elke keer is het weer bijzonder om de gedrevenheid, het enthousiasme en het plezier te zien bij de kinderen bij welk toernooi of je ook gaat kijken. Ook de vele supporters die ieder toernooi weer komen om hun favoriete team aan te moedigen en waarbij er spandoeken e.d. te voorschijn komen is aanstekelijk. Ouders, broertjes, zusjes, opa en oma's maar ook klasgenootjes zijn in groten getale aanwezig en zingen de nodige strijdliederen om duidelijk te maken dat hun eigen school toch echt wel de beste is.

In de voorronden van poule E waren de teams verdeeld in 3 poules.
De beste twee van iedere poule gingen door naar de halve finales.

Aansluitend gingen de drie winnaars van de halve finales strijden om de zo begeerde wisselbokaal. Dit waren de Violier uit Vaassen, 't Hoge Land uit Epe en de Zuukerschool uit Zuuk.
In de finalepoule speelde ieder team een keer tegen elkaar. Na de laatste wedstrijd was duidelijk dat de Zuukerschool de beste was van het toernooi. Zij mogen zich ook terecht winnaars noemen, omdat zij alle wedstrijden die zij gespeeld hebben op het toernooi hebben gewonnen. Op de tweede plaats eindigde 't Hoge Land uit Epe dat op doelgemiddelde beter was dan de Violier uit Vaassen.

Naast het winnende team werd er ook weer gekeken wie de beste voetbalster van het toernooi was. Dat bleek Miranda Kaspers van de Gildeschool te zijn. Zij mocht de Gerard Berkhoff wisselbokaal in ontvangst nemen van de winnares van vorig jaar Ilja van Doorm.

Ondanks de koude wind was de sfeer uitstekend in Oene. Gelukkig was het in de kantine van de plaatselijke club lekker warm en was er voorzien in lekkere warme dranken en een warme hap. VV Oene en de schoolvoetbalcommissie kijken in ieder geval weer terug op een geslaagd schoolvoetbaltoernooi voor de meiden uit de groepen 5 en 6.

Volgende week woensdag, 28 april is KCVO uit Vaassen gastheer van het Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooi en ontvangt dan de 7-tallen uit de groepen 3 en 4. Hier doen dan opnieuw vele kinderen aan mee, er hebben zich maar liefs 30 teams ingeschreven.

<< Home