18-04-10 Meisjestoernooi Autoschade de Wilde schoolvoetbal geslaagd!

Afgelopen woensdagmiddag werd het eerste meisjestoernooi van het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi gespeeld bij SV Wissel.

Het was een drukte van belang aan de Erikaweg, niet alleen door de vele voetbalsters, het waren er een kleine tweehonderd, maar ook vanwege het opnieuw bijzonder fraaie voorjaarsweer trok het evenement vele toeschouwers.

Er werd flink gestreden voor de titel, de winnaar mocht ten slotte door naar het regio kampioenschap begin mei in Wezep. Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren speelden de nummers 1 en 2 uit alle 4 poules de kruisfinales. Hieruit kwamen de Hoge Weerdschool, de Zuukerschool, de School met de Bijbel Emst en de Sprenge Emst als winnaars naar voren.

In de halve finale won de School met de Bijbel van de Zuukerschool en de Sprenge won van de Hoge Weerd school. Hierdoor werd de finale een Emster onderonsje tussen de School met de Bijbel en de Sprenge. De eerste was de gelukkigste, zij wonnen de finale met 2-1 en gingen aan de haal met de wisselbeker en de kaarten voor de kwalificatiewedstrijd voor het EK van het Nederlands Dameselftal tegen Noorwegen op 19 juni a.s. in Zwolle. De derde plaats was voor de Zuukerschool die door de strafschoppen beter te benutten de troostfinale naar zich toe trok.

Beste speelster van het toernooi werd opnieuw, en dat is best opvallend, zij werd ook vorige week bij het toernooi in poule B bij Vios Vaassen ook al als beste speelster van het toernooi uitgeroepen, Merlin Tiemens van de Zuukerschool.
Merlin is 12 jaar en zit in groep 8. Voetbal is haar lust en haar leven.
Ze speelt al enkele jaren bij v.v. Oene en is daar onlangs gescout voor het regioteam Zwolle van de KNVB. Kortom een ster in wording waar we wellicht in de toekomst nog meer van zullen horen.
Winnaar van de taart voor het mooiste spandoek werd de Anne de Vriesschool uit Epe. Aardig om te zien was dat niet alleen de kinderen er alles aan doen om de prijs in de wacht te slepen maar ook de begeleiding zich gaat onderscheiden. Twee moeders verkleed als Ma Flodder coachten de Sprenge uit Emst.
Compleet met sigaar zweepten zij het team op naar grote prestaties, helaas lukte het de meiden net niet de finale te winnen, maar volgende jaar is er opnieuw een kans.
Eerst nog volgende week, dan wordt het toernooi voortgezet door de meisjes uit de groepen 5 en 6, zij spelen dan bij v.v. Oene.

<< Home