19-04-09 Koningsklasse schoolvoetbal vol emotie!

Afgelopen woensdagmiddag werd er onder fraaie weersomstandigheden afgetrapt voor de wedstrijden in poule A van het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi. Bij c.s.v. VIOS in Vaassen waren 12 teams te gast die in deze koningsklasse waren verdeeld in 2 groepen van 6 teams. Vijf poulewedstrijden moesten bepalen wie er zouden doorgaan naar de kruisfinales.

In groep 1 was de Hoge Weerschool heer en meester, ze wonnen alle wedstrijden en met een doelsaldo van 9 voor en 0 tegen waren zij de eersten die zich plaatsten voor de kruisfinales. In dezelfde groep werd de Sprenge uit Vaassen tweede met 12 punten uit 4 gewonnen wedstrijden.

In groep 2 was de strijd spannender, na de poulewedstrijden eindigde de Nieuwe Wisselseschool als eerste en door een overwinning in de laatste wedstrijd plaatste de Anne de Vriesschool zich als tweede voor de kruisfinale.

In de kruisfinales wonnen de torenhoge favorieten van de Hoge Weerdschool met 1-0 van de jongens van de Anne de Vriesschool en was de Nieuwe Wisselseschool met 3-2 te sterk voor de Sprenge uit Vaassen.

De troostfinale werd met 2-0 gewonnen door de Anne de Vriesschool, zij gingen naar huis met de derde prijs.

De finale leek een prooi te worden voor de Hoge Weerdschool. Zij hadden het overwicht en waren vanaf het beginsignaal op zoek naar de openingstreffer. Toen deze te lang uitbleef liepen de gemoederen hoog op. Er werd te gehaast gespeeld en zoals zo vaak gebeurd, als je zelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant. De ploeg met het meeste geluk ging uiteindelijk met de eer strijken. De Nieuwe Wisselseschool wist kort voor de officiële speeltijd was verstreken een vrije trap te verzilveren, 1-0 en aan deze stand veranderde niets meer.

Na het laatste fluitsignaal liepen de emoties hoog op bij de spelers van de Hoge Weerdschool. Zij waren bijzonder gebrand geweest op prolongatie van de titel die zij vorig jaar ook hadden gewonnen maar helaas lukte dat dit keer niet. Toch was er na afloop een pleister op de wonde, zowel de winnaar, de Nieuwe Wisselseschool als de nummer 2, de Hoge Weerdschool mogen meedoen aan de regio finales die 6 mei a.s. bij SV Epe worden gespeeld.

Als klap op de vuurpijl kregen de jongens en begeleiding van de Nieuwe Wisselseschool van de schoolvoetbalorganisatie naast de wisselbeker ook nog vrijkaartjes aangeboden voor de komende interland kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen.
Deze wedstrijd wordt op 10 juni a.s. in de Rotterdamse Kuip gespeeld.

Als beste speler werd door de scheidsrechters Stefan de Weerd van de Violier uit Vaassen gekozen, hij kreeg uit handen van Sven van Doorm, de winnaar van 2008, de Gerard Berkhoff wisselbokaal uitgereikt.

De aanmoedigingsprijs ging naar de meisjes van de Sprenge uit Emst, zij hadden een mooi spandoek, waren zelf mooi versierd en brachten met veel enthousiasme een aanmoedigings yel. Zij lieten zich de gewonnen ijstaart goed smaken.

Niemand ging echter met lege handen naar huis, mede dankzij de sponsoren, Autoschadebedrijf de Wilde, Rabobank Noord Oost Veluwe, Sport2000 Hagen en de gemeente Epe kregen alle voetballertjes een vaantje en een pen en was er voor de vrijwilligers en fraaie sleutelhanger.

Bij buurman SV Vaassen speelden de schaduw- of 2e teams uit de groepen 7 en 8 hun toernooi in poule B.
Ook hier veel passie en strijd bij de 15 deelnemende teams.

Hier was de einduitslag, eerste en winnaar; de Sprenge uit Vaassen, tweede, de Zuukerschool en derde de Violier uit Vaassen.

Beste speelster van het toernooi en winnaar van de Gerhard Berkhoff bokaal werd Sarah Jansen van de Hoge Land school uit Epe en het mooiste spandoek kwam van de Zuukerschool.

Volgende week woensdag wordt het schoolvoetbaltoernooi vervolgd. Vanaf 13.30 uur spelen er 40 teams uit de groepen 5 en 6 in poule C op sportpark de Hoge Kamp in Oene.

Er zijn deze middag eveneens vele foto's gemaakt, deze foto's zijn te bewonderen op de site van de organisatie, www.schoolvoetbalgemeenteepe.nl.

<< Home