16-05-09 Schoolvoetbaltoernooi = feest voor de hele klas!

Afgelopen woensdag 13 mei j.l. was de beurt aan de groepen 3 en 4 van de basisscholen uit de gemeente Epe om hun schoolvoetbaltoernooi af te werken. Evenals voorgaande jaren vond het toernooi plaats op de velden van KCVO in Vaassen.

Vele vrijwilligers waren 's morgens al vroeg begonnen met de voorbereidingen, zoals het plaatsen van de doelen, ophangen van vlaggen, plaatsen van borden en vlaggen van sponsoren en het uitzetten van de velden. De weersomstandigheden waren 's middag uitstekend en de sfeer was geweldig, voldoende ingrediënten dus voor een sportief en gezellig toernooi. Om klokslag 13.30 uur klonk het fluitsignaal voor de eerste poulewedstrijden. De ene wedstrijd verliep voor de spelers en speelsters beter dan de ander maar niet iedereen kan als winnaar van het veld stappen. Nadat de poulewedstrijden waren afgewerkt bleven er 8 teams over die in de kwartfinale terecht kwamen. De 4 winnaars van de kwartfinales moesten in de halve finale uitmaken wie er om de
1e en 2e plaats en welke teams de troostfinale moesten spelen.
Als winnaars kwamen uit de bus De Violier 2 uit Vaassen en de School met de Bijbel 1 uit Oene.

De finale leverde een zinderende strijd op waarbij door de spelers om iedere meter van het veld werd gevochten, terwijl begeleiders, ouders en grootouders hun uiterste best deden om de moe gestreden helden nog eenmaal tot een uiterste krachtsinspanning aan te sporen.
Na een spannende finalewedstrijd, met kansen over en weer, bleek de Violier 2 met een 1-0 overwinning de sterkste en de uiteindelijke kampioen. De 2e prijs was voor de School met de Bijbel 1 uit Oene. In de troostfinale bleek het team van Gerardus Majella 2 met een 2-0 overwinning te sterk voor de Zuukerschool 2.

David Draaijer van de K.Norelschool uit Epe, de speler die vorig jaar de Gerard Berkhoff Bokaal had gewonnen, was deze middag als gast uitgenodigd door de organisatie en werd door KCVO als een echte VIP behandeld, waarna hij als klap op de vuurpijl de prijsuitreiking mocht verzorgen. De jury oordeelde dat de Gildeschool uit Epe als beste uit de bus kwam met een spandoek en aanmoedigingen voor hun school waardoor zij een heerlijke taart tegemoet konden zien, waaruit maar weer eens blijkt dat het schoolvoetbaltoernooi niet alleen voor de spelers een feest is maar eveneens voor de hele klas.

Tot beste speler van het toernooi en winnaar van de Gerard Berkhoff Bokaal, werd Nick Rozendal uitgeroepen, leerling van de Krugerstee uit Vaassen.

Al met al was het weer een geweldig sportief en gezellig toernooi, waaraan zowel de deelnemers, supporters als de medewerkers een erg plezierige middag hebben beleefd.

Volgende week woensdag, 27 mei vindt al weer het laatste toernooi van dit jaar plaats. Op het kunstgrasveld van EZC '84 komen dan 30 teams met de allerkleinsten in actie, de groepen 1 en 2 spelen met 5-tallen op een kwart veld aan de Kweekweg in Epe.

<< Home