09-05-09 Regiofinale schoolvoetbal Zwols onderonsje

Afgelopen woensdag 6 mei werden de regiofinales gespeeld van het schoolvoetbal 2009 op een regenachtig sportpark "De Wachtelenberg" bij s.v. Epe.
De club, die dit jaar haar 70ste verjaardag viert, was vanwege dit jubileum gastheer van de winnaars van het schoolvoetbal uit de regio Oost van de KNVB.
Hoewel de omstandigheden niet optimaal waren werd er zowel door de jongens als de meisjes gestreden om een halve finale plaats op 20 mei a.s. bij csv Apeldoorn.

Helaas was er bij de jongens door de Nieuwe Wisselse school en de Hoge Weerd school, beiden uit Epe, geen eer te behalen. De scholen uit met name Zwolle waren deze middag te sterk.

In poule A was de Campherbeek school uit Zwolle oppermachtig met 5 overwinningen. Het Palet uit Hattem werd tweede en de Heemde uit Nunspeet derde. Een vierde plaats in de poule was weggelegd voor de Nieuwe Wisselse School waardoor deze was uitgeschakeld.

In de andere poule, poule B, was het spannender.
Hier werd de Zwolse OBS de Octopus eerste, Rehobothschool uit Kampen 2e en de Timotheüschool uit Oldebroek/Wezep derde.
Ook hier een vierde plaats voor de vertegenwoordiger uit de gemeente Epe, de Hoge Weerd School.

In en spannende finale tussen beide Zwolse teams kwam De Campherbeek op voorsprong maar maakte de OBS de Octopus in de laatste seconden de gelijkmaker. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en deze werden door OBS de Octopus beter genomen dan De Campherbeek.
De derde plaats was er voor Rehobothschool die eveneens via strafschoppen wonnen van Het Palet.

Bij de meisjes was het veel spannender. In poule C werd KBS de Vlieger uit Zwolle op doelsaldo eerste, voor De Trekschuit uit IJsselmuiden en de Spreng uit Heerde.

De Zwolse Campherbeek won evenals bij de jongens alle wedstrijden in poule D en werd 't Mozaiek uit Vaassen knap 2e voor Het Palet uit Hattem die derde werd.

In de finale won KBS de Vlieger met 2-1 van dan De Campherbeek en verzekerde zich zo van de 1e plaats.
't Mozaiek was in de strijd om de derde plaats veel te sterk voor De Trekschuit en won overtuigend met 4-0 waardoor zij de eer van de gemeente Epe alsnog hoog hielden.

Helaas dus geen vervolgtoernooien meer voor de scholen uit de gemeente Epe. Alleen de nummers 1 en 2 bij zowel de jongens als de meisjes mogen deelnemen aan de halve finale van district Oost dat wordt gehouden op 20 mei bij csv Apeldoorn.
Gewoon weer opnieuw beginnen en volgend jaar nieuwe kansen grijpen.

Volgende week, 13 mei wordt het gemeentelijke Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi voortgezet bij KCVO in Vaassen.
De groepen 3 en 4 komen dan aan bod op sportpark de Egelbeek.
Aanvang is 13.30 uur

<< Home