29-05-09 Schoolvoetbal; meedoen is belangrijker dan winnen!


Onder prima weersomstandigheden genoten afgelopen woensdag rond de 300 deelnemers uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs in de gemeente Epe samen met meer dan 600 toeschouwers van een fantastisch verlopen Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi.

Om precies 13.30 uur werd er afgetrapt voor de eerste wedstrijden en om 17.15 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. De kinderen genoten van het voetbal waarbij menigeen aan het eind van de wedstrijd niet wist of ze gewonnen hadden of verloren, maar het plezier droop van de gezichten van deze kleinste deelnemers aan het schoolvoetbaltoernooi.

Zij hadden zich deze middag verzameld op de velden van EZC'84 aan de Kweekweg in Epe. Totaal 30 teams werden luid aangemoedigd door ouders, klasgenoten, leerkrachten en opa's en oma's. In deze leeftijdscategorie is het meedoen belangrijker dan winnen. Menig kind heeft geen idee naar welk doel ze moeten schieten, pakken de bal in de handen of stoppen gewoon als het even niet meezit maar juist deze onbevangenheid is de charme van deze laatste versie van het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi van 2009.

Na vele spannende wedstrijden was de einduitslag, eerste en winnaar van het toernooi, De K. Norelschool 2 uit Epe, tweede werd de Gildeschool 1 uit Epe, derde de Violier 3 uit Vaassen en een 4e plaats was voor de Sprenge 2 uit Emst. De school met het mooiste spandoek was de Gildeschool.uit Epe. De prijsuitreiking werd gedaan door de winnaar van de Gerard Berkhoff-bokaal van vorig jaar: Raoul Gerrits uit Emst. Nadat Raoul alle vrijwilligers had bedank namens EZC reikte hij de bekers uit aan de top-3. Opvolger van Raoul werd Tijmen Schakelaar van de K. Norelschool uit Epe. Hij werd de beste speler van de 2009 editie.

EZC'84 liet zich eveneens van haar beste kant zien, meer dan 30 vrijwilligers werden ingezet om het toernooi in goede banen te leiden en de drommen toeschouwers te ontvangen. Maar liefst 6 parkeerwachten van EZC'84 begeleiden de vele auto's naar de parkeergelegenheden die geheel belangeloos beschikbaar waren gesteld door pluimveeslachterij Remkes.

Een prachtige middag voor zowel bezoekers als deelnemers getuigen de vele foto´s die gemaakt zijn. Voor de schoolvoetbalorganisatie in de gemeente Epe zit het er weer op, de afgelopen toernooien evalueren, mooie herinneringen ophalen en al weer voorbereidingen treffen voor de editie in 2010 is wat hen rest. Klik hier voor meer foto's >>

<< Home