20-04-22 een prachtige dag voor een schoolvoetbaltoernooi.
Poule E, meisjes groep 5 en 6.

Op woensdagmiddag 20 april vond  op sportpark ‘De Hoge Kamp “ in Oene het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi plaats. Deze keer was het de beurt aan de E –poule , dit zijn de meidenteams van de groepen 5 en 6. 

Het weer zat deze middag mee want het zonnetje scheen heerlijk, kortom genieten geblazen langs de lijn. Acht teams streden in twee verschillende poules om de felbegeerde plaatsen in de finale. Het was mooi om te zien dat alle meiden ook al hadden sommigen nog nooit gevoetbald, goed hun best deden en bovenal plezier hadden met elkaar.

Het toernooi verliep dan ook uiterst sportief, dat mag ook wel eens gezegd worden !! 
In poule 1 was het  1e team van de Gerardus Majella school dat op doelsaldo winnaar werd op de voet gevolgd door het team van de Gildeschool. In poule 2 kwam de Anne de Vriesschool als winnaar naar voren gevolgd door het team ‘t Mozaïek uit Vaassen. Beide finale wedstrijden gingen zodoende tussen een school uit Epe en Vaassen.  De strijd om de 3e plaats tussen de Gildeschool en ’t Mozaïek werd met een 5-1 overwinning een prooi voor de Gildeschool.

De finale  om de 1e en 2e plaats tussen de Gerardus Majella en de Anne de Vriesschool was ondanks dat de uitslag doet vermoeden een leuke wedstrijd. De Gerardus Majella was echter veel effectiever in het afmaken van de kansen en won zodoende met 6-1 overtuigend de finale.
Zij werden hierdoor de winnaar van het toernooi en bezitter van de wisselbeker De Anne de Vriesschool was een goede nummer twee.
De Gerard Berkhoff  bokaal voor de beste speelster van het toernooi is altijd een moeilijke keuze.
Uiteindelijk waren de scheidsrechters het erover eens dat Heley Descendre  van de Gerardus Majella een jaar lang de trotse eigenaresse is van deze bokaal.
Met de overwinning van dit toernooi plaatste de Gerardus Majella zich tevens voor de regiofinales op 18 mei bij sv Vaassen
.

<< Home