04-04-18 De 14e editie van de Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooien van start.

Vandaag, woensdag 4 april 2018 ging de 14e editie van de Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooien van start.
De toernooien starten met een grote glimlach, want de afgelopen periode heeft hoofsponsor Gerard de Wilde aangegeven dat hij in principe hoofdsponsor blijft tot minimaal 2025.
Ook subsponsor de Rabobank heeft het sponsorcontract weer met enkele jaren verlengt.
Allemaal positieve berichten voor de organisatie. Met deze ondersteuning zijn wij erg blij, zo wordt het ons mogelijk gemaakt de huidige kwaliteit te waarborgen.
Waar we zelf geen invloed op hebben is het weer, was de voorspelling erg somber, tijdens de toernooien hebben we nagenoeg geen last gehad van regen en dat maakt de glimlach extra groot.

Om 13.30 uur klonk bij de vv. Emst het startschot van de A poule. Ondanks de verwachte regen had een ieder er veel zin en werd met veel inzet en enthousiasme gestreden om de hoogste eer.

Na een spannende strijd werd om half vijf werd de winnaar bekend gemaakt. En dit jaar was het een Vaassense deelnemer, namelijk 't Mozaiek. Zij wonnen in een zinderende strijd, na strafschoppen, uiteindelijk de finale van de Gildeschool en gaan de gemeente vertegenwoordigen in de regio-finales.
Naast de wisselbeker en de eeuwige roem kregen zij ook kaartjes voor de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Den Bosch in Deventer.

De organisatie in Emst kon ook dit jaar weer terugzien op een prima verlopen toernooi, waar geen zware blessures te zien waren en de aanwezige EHBO ook een rustige middag had.

Gijs Dersen van 't Mozaiek werd dit toernooi uitgeroepen als beste speler en ontving uit handen van Tara Kommer, de winnaar van vorig jaar, de Gerard Berkhoff Bokaal.

Dan de wedstrijden zelf, de B poule, dit jaar 20 elftallen met in totaal meer dan 265 kinderen actief op de velden van c.s.v. VIOS in Vaassen. Onder de strakke leiding van de scheidsrechters werden de voorronden afgewerkt met als doel 1e of 2e in de poule te worden. Het bleef spannend tot de laatste wedstrijden.

De volgende teams wisten zich tenslotte te plaatsen voor de kruisfinales, Anne de Vriesschool 2 uit Epe, 't Mozaïek uit Vaassen, Gerardus Majella uit Vaassen, Gilde school uit Epe, de Sprenge Emst,
K. Norelschool uit Epe, School met de Bijbel uit Emst en de Krugerstee 2 uit Vaassen.

Voor de halve finalewedstrijden plaatsen zich , Anne de Vriesschool 2 die het op moest nemen tegen de Sprenge uit Emst.
De andere halve finale wedstrijd ging tussen de Gildeschool en de Krugerstee 2.
De 1e wedstrijd werd met 3 - 0 gewonnen door de Sprenge en de 2e wedstrijd eindigde in een 1 - 0 overwinning voor de Gilde school.

De strijd om plaats 3 tussen de Krugerstee 2 en de Anne de Vriesschool 2 werd pas na verlenging en strafschoppen beslist door de Anne de Vriesschool.

De finale was lang spannend, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, toch was het de Sprenge Emst die in de slotminuten de 1 - 0 op het scorebord brachten en zodoende het toernooi wisten te winnen.

De scheidsrechters hadden in de voorronden Benjamin van Emmerik van de W.G v.d. Hulstschool gekozen als beste speler van het toernooi.

Ook bij VIOS kan de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.
Volgende week wordt het schoolvoetbal vervolgt bij KCVO in Vaassen, waar de wedstrijden van de C poule worden gespeeld.

<< Home