06-04-16 12e Editie Autoschade de Wilde schoolvoetbal van start in Vaassen

Woensdag 6 april om 13.00 was de aftrap van het schoolvoetbal in de gemeente Epe.
De selectieteams, poule A, speelden bij sv Vaassen, de niet selectieteams, poule B, speelden hun toernooi bij c.s.v. VIOS.In de A-poule waren dit jaar 5 scholen vertegenwoordigt.
De Hoge Weerdschool, Gildeschool, Nieuwe Wisselseschool,
K Norelschool en 't Mozaiek deden een gooi naar de eerste plaats in de koningsklasse, die dit jaar in een halve competitie werd gespeeld.

De teams bleken erg aan elkaar gewaagd en legden een aantal spannende potjes op de mat van erg hoog niveau. Uiteindelijk bleek de loting de spanning de in de hand te hebben gewerkt, toen de laatste partij van de dag werd gespeeld tussen Hoge Weerdschool en Gildeschool.
't Mozaiek had inmiddels al beslag gelegd op de derde plaats, maar voor de eerste plek waren er nog veel scenario's mogelijk.

Toen de scheidsrechter affloot was de gelijke stand voldoende voor de Gildeschool om de eerste plaats vast te houden, zij hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de regionfinale's.

Sportiefste team van de A-poule was de K Norelschool, de beste speler was Arda Bakar van de Nieuwe Wisselseschool, hij ontving de beker van zijn voorganger in 2015, Joppe Hummel.

Poule B bestond dit jaar uit 18 teams met in totaal zo'n 250 kinderen. De wedstrijden werden afgewerkt op 3 hele velden. 3 Poule's met elk 6 ploegen.

Na de voorrondes was de Krugerstee uit Vaassen winnaar van poule 1,
de Sprenge Emst de winnaar van de 2 e poule en de School met de Bijbel uit Emst, werd eerste in poule 3.
Als beste 2 e eindigde de K. Norelschool uit Epe, zij hadden net 1 puntje meer dan de St Bernardusschool (Epe).

De halve finale werd een strijd tussen de Krugerstee (Vaassen) en de School met de Bijbel (Emst) de andere wedstrijd ging tussen de
K. Norelschool (Epe) en de Sprenge Emst.
In de reguliere tijd won de Krugerstee met 1 0 en plaatste zich voor de finale.
De andere halve finale werd uiteindelijk pas na strafschoppen beslist.
De Sprenge was daarin net iets beter dan de K. Norel en plaatste zich voor de finale.

De strijd om de 3e plek werd gewonnen door de School met de Bijbel uit Emst, ze wonnen nipt met 1 0 van de K. Norelschool.

De finale werd een prooi voor de Sprenge uit Emst, zij wonnen met 1 0 van de Krugerstee, die daarmee hun enige wedstrijd van het toernooi verloren. Het leverde een 2e plaats op.

De scheidsrechters kozen Kristian Bloemers van de W.G. v.d. Hulstschool als beste voetballer van het toernooi. Als sportiefste team werd de Gradus Majella uit Vaassen gekozen.

Tijdens het toernooi zijn de nodige foto's gemaakt, zij zijn te bekijken op de site www.vaassen.nu.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, Volgende week wordt het schoolvoetbal vervolgt bij vv Oene, waar de wedstrijden van de D poule worden gespeeld

<< Home