08-04-15 Schoolvoetbaltoernooi poule D groot succes in de zon!

Woensdagmiddag 8 april werd in Vaassen het toernooi gespeeld voor de meiden uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Epe.

Op de velden van S.V. Vaassen streden de meiden voor de titel in de D poule van het Autoschadebedrijf G. de Wilde Schoolvoetbaltoernooi.

De dag kon niet beter beginnen, met goede weersvoorspellingen en een zon die zich al vroeg in de middag liet gelden. De velden stroomden langzaam vol met speelsters, klasgenootjes, onderwijzers en nog meer supporters. Alle ingrediënten voor een mooi toernooi waren aanwezig en de meiden hadden er duidelijk zin in.

21 teams begonnen om 13.00 uur aan hun poulewedstrijden, die op vier velden werden gespeeld. Hoewel de wedstrijden erg sportief verliepen, moest de EHBO helaas toch een paar keer uitrukken voor ongelukjes. Ondanks dat was het een voor ruim 200 speelsters een geslaagd toernooi, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers van S.V. Vaassen.

Aan het eind was het natuurlijk tijd om de prijzen uit te reiken en daarbij ging de Nieuwe Wisselseschool met de sportiviteitsprijs aan de haal, die door de scheidsrechters werden uitverkozen tot het sportiefste team. De Gerard Berkhoff bokaal ging dit jaar naar Tessa Fontaine van de Sprenge Vaassen. Zij en haar team legden in de troostfinale na penalty's ook beslag op de derde plek.

De finale ging uiteindelijk tussen de Violier uit Vaassen en de Gildeschool uit Epe. Met een minimaal verschil van 1-0 moest de Violier haar meerdere erkennen in haar tegenstander. De Gildeschool won het toernooi en mocht daarom de wisselbeker meenemen en heeft zich ook gekwalificeerd voor de regiofinales in Nunspeet.

<< Home