16-04-14 Schoolvoetbaltoernooi poule C in Oene

Afgelopen woensdagmiddag 16 april mochten 37 teams bij vv Oene uitkomen in poule C van het Autoschadebedrijf de Wilde Schoolvoetbaltoernooi. Het heerlijke lenteweer en de 37 teams met begeleiding brachten een gezellige drukte op sportpark de Hoge Kamp. Ook erg sfeer verhogend waren de vele spandoeken van de verschillende scholen.

De teams streden niet alleen om de felbegeerde wisselbokaal, maar dit jaar ook voor het eerst in de geschiedenis van dit schoolvoetbaltoernooi voor 2 plekken in de regiofinale. Deze wordt op 14 mei gehouden bij sv Epe. Dat maakte het nog spannender voor de teams.

Op totaal 8 velden werden de voorrondes afgewerkt. De uitslagen in de voorrondes liepen erg uiteen van 0-0 tot 9-0. Ondanks de soms grote verliezen, is alles sportief verlopen. Op basis van de voorrondes zijn de prijzen bepaald voor het sportiefste team en de beste speler van het toernooi. Het sportiefste team was dit jaar de Gerardus Majella 3.
Zij bleven ondanks de teleurstellende resultaten toch hun sportieve steentje bijdragen. Als beloning werden ze getrakteerd op zakjes chips.

Volgens de scheidsrechters was de beste speler van het autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi dit jaar Pook Descendre van de Gerardus Majella. Hij ontving bij de prijsuitreiking de Gerard Berkhof wisselbokaal van de winnaar van vorig jaar, Jorn van Zuuk.

De winnaars van de voorrondes mochten tegen elkaar uitkomen in de kwartfinales. Aansluitend werden de halve finales gespeeld. In de reguliere speeltijd bleef het bij sommige wedstrijden gelijk en moest er een verlenging aan te pas komen. Ook daar kwam niet altijd een winnaar uit, waardoor er met penalties bepaald moest worden welk team welk team nog in de race was voor de wisselbokaal.

In de finales streden de Gildeschool en de K-Norelschool tegen elkaar. Het was een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk bleek de Gildeschool de langste adem te hebben en won met 2-0. Zij mogen zich dit jaar terecht de winnaar noemen van Poule C van het Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooi.

<< Home