17-04-13 Nieuwe Wisselseschool prolongeert titel in de C poule.

Woensdag 17 april werd bij sv Epe op sportpark “De Wachtelenberg “ het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi gespeeld.
Dit keer waren groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit de gemeente Epe aan de beurt. In poule C werd onder uitstekende weersomstandigheden deelgenomen ruim 300 spelers en speelsters onderverdeeld in 35 teams.

Evenals voorgaande jaren weer vele ouders, grootouders en supporters aanwezig. Het toernooi bestond uit 5 poules van 6 teams en 1 poule van 5 teams.

Om kwart over 1 werd er door de scheidrechters van de sportklas RSG Noord Oost-Veluwe gefloten voor de start van de eerste poulewedstrijden.

Nadat de 85 poulewedstrijden gespeeld waren konden de nummers 1 in de poules en de twee beste nummers 2 uit alle poules het in de kwartfinales tegen elkaar opnemen.

Voor het bepalen van de beste nummers 2 was wel enig rekenwerk nodig. Van de vier kwartfinales werden er drie beslist in de normale speeltijd van 11 minuten, terwijl één kwartfinale na verlenging werd beslist.

Uiteindelijk speelden in de halve finale de Nieuwe Wisselse School 1 tegen de Gildeschool 2 en 't Mozaïek 1 tegen de School met de Bijbel Oene 1.
Beide wedstrijden eindigden in 2-0, de teams van de Nieuwe Wisselse School 1 en School met de Bijbel Oene 1 trokken aan het langste eind.

De finale werd beslist in de laatste minuut van de noodzakelijke verlenging. Het enige doelpunt werd door de Nieuwe Wisselse School gemaakt. Zo prolongeerde de winnaar van vorig jaar de titel.

Zij ontvingen uit handen van de organisatie de grote wisselbeker en de beker voor de 1 e prijs.
De strijd om de derde en vierde plaats werd kort voor tijd beslist in het voordeel van de Gildeschool 2.

De beste voetballer van het toernooi werd Jorn van Zuuk van de Gildeschool. Hij ontving uit handen van de winnaar van vorig jaar, Akin Ceyhan, de Gerard Berkhoff wisselbokaal.

Als sportiefste team van het toernooi werd Anne de Vriesschool 3 gekozen. Zij ontvingen een overheerlijke appeltaart.

Rond 18.00 uur werd een prachtige sportmiddag op de Wachtelenberg afgesloten en kon het schoolvoetbal voor de kinderen niet meer stuk.

Het volgende toernooi zal op 24 april gespeeld worden in Vaassen bij v.v. K.C.V.O. Op sportpark “De Egelbeek” nemen de diversen scholen het tegen elkaar op met de groepen 3 en 4.

<< Home