03-04-13 Zuukerschool wint voor de 3e keer op rij toernooi van de D poule.

Onder prima weersomstandigheden, werd woensdagmiddag 10 april om 13.00 het startsignaal gegeven voor het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi bij VIOS.
In Vaassen werden dit jaar de wedstrijden voor poule D afgewerkt.
De D-poule is voor de meisjes uit de groepen 7 en 8, de winnaar plaats zich voor de Regio Finales die door de KNVB worden georganiseerd.

In totaal waren 22 teams met in totaal zo'n 210 meisjes uit de gemeente Epe actief op de velden van VIOS Vaassen. Keurig verdeeld in 4 poule's.
De winaars van de poule's plaatsten zich voor de halve finales. Dit waren in poule 1, de Zuukerschool, in de poule 2, de Gerardus Majelle school, in poule 3 de Gildeschool en in poule 4 won uiteindelijk de Anne de Vriesschool 2.De uitslagen in de halve finales waren duidelijk. De Zuukerschool won met 4 0 van de Gerardus Majelle en de Gildeschool was met 4 0 te sterk voor de Anne de Vriesschool 2.
De strijd om plaats 3 werd met 2 1 gewonnen door de Gerardus Majelle.

De finale leek uit te lopen op een sensatie, de Gildeschool nam brutaal de leiding, maar in het verdere verloop van de wedstrijd kwam de Zuukerschool toch uit op een 2 1 overwinning.
Door deze overwinning, was het de 3 e keer dat de Zuukerschool als winnaar werd gehuldigd van de D poule, zij mogen de wisselbeker nu permanent laten staan in hun prijzenkast.
Naast de bekers kregen de meiden ook toegangskaartjes voor de wedstrijd Go Ahead - Eindhoven van 19 april a.s.

Als beste speler/speelster van het toernooi werd door de scheidsrechters van VIOS, Miranda Kaspers van de Gildeschool. Zij ontving de Gerard Berhoff bokaal uit handen van Serena Boeve, de winnares van vorig jaar.

Als sportiefste team van het toernooi kwam de Sprenge uit Emst gekozen. De prijs, een ijstaart, lieten de speelsters zich goed smaken.

Niemand ging echter met lege handen naar huis, mede dankzij de sponsoren, Autoschadebedrijf
de Wilde, en de Rabobank Noord Veluwe kregen alle voetballertjes een vaantje en een pen en was er voor de vrijwilligers een attentie. Van de KNVB kregen alle speelsters ook nog een vaantje.

De organisatie kan terugzien op een goed georganiseerd en prima verlopen toernooi.
Volgende week wordt het schoolvoetbal vervolgd bij sv Epe waar de wedstrijden voor poule C worden gespeeld.

<< Home