25-04-12 Nieuwe Wisselse School onttroont Hoge Weerdschool

Afgelopen woensdag 25 april werd op sportpark “De Wachtelenberg“ bij S.V. Epe het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi gespeeld.

Dit keer waren de groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit de gemeente Epe aan de beurt. In poule C werd deelgenomen door maar liefst 36 teams, met ruim 360 spelers en speelsters.
Ondanks de wisselende weersomstandigheden waren er evenals voorgaande jaren weer vele ouders, grootouders en overige supporters aanwezig.
Het toernooi bestond uit 6 poules van 6 teams. Om kwart over 1 werd er door de scheidrechters van de sportklas RSG Noord Oost-Veluwe gefloten voor de start van de eerste poulewedstrijden.

Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren konden de alle nummers 1 in de poules en de twee beste nummers 2 het in de kwartfinales tegen elkaar opnemen.
Twee kwartfinales werden beslist in de normale speeltijd van 11 minuten, één kwartfinale na verlenging en 1 kwartfinale na strafschoppen.
Uiteindelijk speelden in de halve finale de Hoge Weerdschool 1 tegen K. Norelschool 2 en de Gerardus Majella 1 tegen de Nieuwe Wisselse School 1. Na spannende wedstrijden trokken uiteindelijk de Hoge Weerdschool en de Nieuwe Wisselse School aan het langste eind.

De finale tussen de Hoge Weerdschool en de Nieuwe Wisselse School was een gelijkopgaande wedstrijd waar na 11 minuten een eindstand van 1-0 op het bord bleek te staan in het voordeel van de Nieuwe Wisselse School. Zij ontvingen uit handen van de organisatie de grote wisselbeker en de beker voor de 1 e prijs.

De winnaar van de laatste drie jaar, Hoge Weerdschool, werd dus onttroond, maar werd voor de prestatie van de afgelopen 3 jaar toch beloond met fraaie beker die zij in hun bezit mogen houden. De strijd om de derde en vierde plaats werd in de verlenging beslist in het voordeel van K. Norelschool 2.

De beste voetballer van het toernooi werd Akin Ceyhan van de Hoge Weerdschool. Hij ontving uit handen van de winnaar van vorig jaar, Sam van Schoonhoven, de Gerard Berkhoff wisselbokaal.

De prijs voor school met het mooiste spandoek was voor de Gildeschool. Zij ontvingen de aanmoedigingsprijs, welke bestond uit een overheerlijke taart.

Rond 17.45 uur werd een prachtige sportmiddag op de Wachtelenberg afgesloten en kon het schoolvoetbal voor de kinderen niet meer stuk.

Het volgende toernooi zal op 09 mei gespeeld worden bij s.v. Vaassen op sportpark “De Kouwenaar” komen de mix-groepen uit de groepen 3 en 4 tegen elkaar uit. Tevens zal er op 9 mei bij V.I.O.S. Vaassen het regiokampioenschap gehouden worden voor de jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8. Het is dus beslist de moeite waard om op 9 mei a.s. even een kijkje te komen nemen in Vaassen.

<< Home