11-04-12 Sportief meisjes schoolvoetbaltoernooi bij KCVO

Afgelopen woensdag 11 april werd het Autoschade De Wilde schoolvoetbaltoernooi voor meisjes uit de groepen 7 en 8 van de gemeentelijke basisscholen, bij v.v. KCVO in Vaassen gespeeld.

Het was niet zomaar een toernooi, neen, het waren de meisjes selectieteams van de scholen die het deze middag tegen elkaar moesten opnemen. Inzet was plaatsing voor de regiofinales op woensdag 9 mei a.s. bij cvs VIOS te Vaassen.

Een schuchter voorjaarszonnetje zorgde er deze middag voor dat het lentegevoel toch weer een beetje de overhand kreeg. Ook kon je aan de deelnemende meiden zien dat ze er daardoor nog meer zin in hadden om het toernooi tot een goed einde te brengen.
Hoewel niet alle teams even veel kwaliteit herbergden, straalde het enthousiasme eraf.
Ook de in groten getale meegekomen ouders, oma's en opa's en medescholieren staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Er waren veel mooie spandoeken gemaakt en ook de luidkeelse aanmoedigingen zorgden voor een uitstekende sfeer.

De vele vrijwilligers van gastvereniging KCVO hadden ervoor gezorgd dat de velden er weer keurig bij lagen en de door de club afgevaardigde scheidsrechters deden hun uiterste best om de sportieve strijd tussen de verschillende teams in goede banen te leiden.

Na afloop van de poulewedstrijden bleken de teams van de Hoge Weerdschool 1, de Zuukerschool 1, de Gildeschool 1 en de Violier 2. zich voor de finales te hebben geplaatst:

In de finalepoules ontsponnen zich een aantal uiterst spannende wedstrijden waardoor er tenslotte drie prijswinnaars overbleven.

Op de derde plaats eindigde De Violier, terwijl de Hoge Weerdschool de tweede plaats in de wacht wist te slepen. Winnaars van het toernooi werden de meiden van de Zuukerschool.

Zij mochten de Cup met de grote oren in ontvangst nemen en plaatsten ze eveneens zich voor de regiofinales op 9 mei a.s.
Ook werden hen namens de Schoolvoetbalcommissie nog kaarten aangeboden voor de wedstrijd in de Jupiler Leage tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen.
De winnaars van het toernooi worden op vrijdag 20 april a.s. om 20.00 uur verwacht in de Deventer Adelaarshorst.

De school met het mooiste en meest originele spandoek werd de Gildeschool. Als blijk van waardering voor dit enthousiasme werd door de organisatie een grote doos met ijsjes op school bezorgd.
Serena Boeve van de Zuukerschool werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Zij ontving uit handen van Aniek Smit, de winnares van vorig jaar, de prachtige Gerard Berkhoff Bokaal.

Al met al een zeer geslaagde en sportieve middag, waar zowel de organisatie, de vrijwilligers als de deelnemende meiden, met veel genoegen op kunnen terugkijken.

<< Home