04-04-12 Koud, maar spannend schoolvoetbaltoernooi in Emst

Afgelopen woensdagmiddag 4 april om 13. 00 uur klonk het startschot van het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi 2012 in de A poule.
Ondanks de kou werd er ook dit jaar weer met bijzonder veel enthousiasme gestreden om de hoogste eer.
Het bleef deze middag gelukkig wel droog en om half zes werd de winnaar bekend gemaakt.
Dit jaar werd het toernooi in de A poule gewonnen door de Hoge Weerdschool uit Epe. Zij wonnen uiteindelijk de finale en gaan de Gemeente Epe vertegenwoordigen tijdens de regio-finales die op 9 mei a.s. plaatsvinden bij c.s.v. VIOS in Vaassen.
Naast dit vervolgtoernooi krijgen zij ook nog eens, namens de organisatie, kaarten aangeboden voor de wedstrijd Go Ahead Eagles tegen Emmen op 20 april a.s. in de Adelaarshorst in Deventer.

Na de spannende poulewedstrijden gingen de Hoge Weerdschool, de Gildeschool, de St. Bernardusschool en de Gerardus Majellaschool door in de kruisfinales.
Deze waren van een bijzonder hoog niveau. Uiteindelijk moesten er penalty's aan te pas komen om de finalisten aan te wijzen.
De Hoge Weerdschool was na een spannende finales net iets sterker dan de Gerardus Majellaschool uit Vaassen en mag zich de kampioen van de “Koningsklasse” noemen.
De St. Bernardusschool werd uiteindelijk derde en de Gildeschool vierde.

De organisatie in Emst kon ook dit jaar weer terugzien op een prima verlopen toernooi. Geen zware blessures, dus de EHBO'ers hadden het deze middag dan ook bijzonder rustig.
Frenk Overmars van de St Bernardusschool werd dit toernooi uitgeroepen als beste speler van het toernooi en ontving uit handen van Maurits de Jong, de winnaar van vorig jaar, de Gerard Berkhoff Bokaal.