29-05-11 Weinig doelpunten bij schoolvoetbaltoernooi

Onder ideale omstandigheden werd afgelopen woensdag het vervolg gespeeld van het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi door de meisjes uit de groepen 5 en 6. SV Wissel was deze middag gastheer voor ongeveer 150 deelneemsters in poule E, waarin alleen meisjes uitkomen van 9 en 10 jaar oud. Er werden door 15 teams in 3 poules gestreden om een plaats in de finale ronde. Dat leverde veel spektakel op. Er werd fel maar sportief gestreden om de bal en het aardige bij dit meisjestoernooi is dat de zij niets onderdoen voor de jongens, als het gaat om fanatisme en de wil om te willen winnen, het was alsof hun leven er vanaf hing.

Na de poulewedstrijden stonden de School met de Bijbel uit Oene, de Gildeschool en de Hoge Weerdschool uit Epe tegenover elkaar in de finalepoule. Het werden spannende wedstrijden waarbij de School met de Bijbel aan het langste eind trok en de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Hoewel de keepster van de Gildeschool met een aantal goede reddingen haar team lang in de race hield verloren zij toch van de school uit Oene met 1-0 en speelden 0-0 gelijk tegen de Hoge Weerd. Deze laatste school speelde ook de andere wedstrijd gelijk met 0-0 waardoor zij tweede werden van het toernooi en de Gildeschool derde.

Ook was er weer een prijs voor de beste supporters. De klasgenoten van de Gildeschool gingen dit keer met de eer strijken. Zij hadden een prachtig spandoek gemaakt waarmee zij hun favorieten aanmoedigden en wat de groep een heerlijke taart opleverde. Beste speelster van het toernooi werd Madeleine Lagerweij van de K.Norelschool uit Epe. Zij ontving de Gerard Berkhoff bokaal uit handen van de winnaar van vorig jaar Miranda Kaspers van de Gildeschool.

Woensdag a.s. vanaf 13.30 uur krijgt het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi alweer zijn slotaflevering van 2011. In Vaassen op Sportcomplex de Kouwenaar, de thuishaven van c.s.v. VIOS, komen de allerkleinsten uit de groepen 1 en 2 in actie.

<< Home