22-05-11 Oener School 2x de gelukkigste met strafschoppen

Woensdag 11 mei werd het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi hervat. Na 2 weken vakantieplezier was het de beurt aan de groepen 3 en 4 van de basisscholen uit de gemeente Epe. Deze kinderen van 6 en 7 jaar speelden op sportpark “De Wachtelenberg“ bij S.V. Epe. In de poule F werd deelgenomen door 35 teams, met bijna 300 deelnemers.

Evenals andere jaren waren er opnieuw vele ouders, opa's en oma's en overige supporters in groten getale opgekomen. Dat was ook niet zo vreemd want de omstandigheden waren deze middag optimaal, een spannend toernooi, een goede organisatie en er scheen ook nog eens een prachtig zonnetje.

Het toernooi in poule F bestond uit 7 poules van 5 teams. Om half twee werd er door de scheidrechters van de sportklas 2 RSG Noord Oost-Veluwe en de pupillenscheidsrechters van s.v.Epe gefloten voor de start van de eerste wedstrijden. Nadat de poulewedstrijden, er werden er maar liefst 70 gespeeld, gingen de nummers 1 in de 5 poules en de beste nummer 2 het in de kwartfinales tegen elkaar opnemen. Toen gespeeld waren bleek er wie het in de halve finales tegen elkaar op mochten nemen. De eerste halve finale werd gespeeld tussen de Hoge Weerdschool 1 en de Gildeschool 2 beiden uit Epe. Na een spannende wedstrijd werd de eindstand 3-2 voor de Gildeschool. De tweede halve finale was een strijd tussen School met de Bijbel uit Oene en de K. Norelschool 1 uit Epe. In de reguliere speeltijd van 13 minuten en de daaropvolgende verlenging van 5 minuten werd er niet gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen, wat de School met Bijbel het beste deed. Vervolgens was de finale een gelijkopgaande wedstrijd waar na 13 minuten opnieuw nog geen doelpunt was gescoord. Ook hier moest dus verlengd worden, maar werd er wederom niet gescoord. Opnieuw strafschoppen dus die beter werden genomen door de School met de Bijbel dan de Gildeschool waardoor de eerste uit handen van Margriet Westera , namens de organisatie, de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De derde plaats werd een prooi voor K. Norelschool. Zij versloegen na verlenging de Hoge Weerdschool met 2-1.

Beste voetballer van het toernooi werd Jorn van Zuuk van de Gildeschool 2. Hij ontving de Gerard Berkhoff wisselbokaal. De prijs voor school met het mooiste spandoek was de School met de Bijbel. Zij ontvingen de aanmoedigingsprijs, die bestond uit een overheerlijke taart.

Rond 18.00 uur werd de prachtige sportmiddag op de Wachtelenberg afgesloten en kon het schoolvoetbaltoernooi voor deze kinderen niet meer stuk. Volgende week, 18 mei, komen de meisjes uit de groepen 5 en 6 bij s.v. Wissel op bezoek. Dan zal er opnieuw een enorme strijd ontbranden om de mooie prijzen, beslist de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

<< Home