18-04-11 De Hoge Weerdschool did it again

De poule waarin de mix teams uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen zitten, poule C van het Autoschade de Wilde schoolvoetbalkampioenschap 2011 werd afgelopen woensdag bij v.v. Oene georganiseerd.
De club ontving maar liefst 36 teams die in totaal uit bijna 340 kinderen bestonden. Het was dan ook een hele drukte van belang op en rondom het sportpark De Hogekamp.
De parkeerplaats was te klein en veel auto's stonden dan ook nog langs de straten geparkeerd. Zo zie je maar weer dat het schoolvoetbal goed in trek is binnen de gemeente Epe.
Gelukkig speelde het weer geen parten en was het heerlijk vertoeven op de velden voor de kinderen en langs de velden voor het publiek.

In de voorronden waren er maar liefst 8 poules bestaande uit 4 of 5 teams. De voorrondes verliepen voorspoedig, mede door de goede leiding van vele scheidsrechters.
Dit jaar waren er maar liefst 16 scheidsrechters actief waaronder 4 jongeren van de middelbare school de Noordgouw uit Heerde en tevens voetballers van de vv Oene, die hiermee invulling gaven aan hun maatschappelijke stage.
Ook waren er drie jongeren van de ROC uit Zwolle die voor hun opleiding, als scheidrechter, ook ervaring opdeden op de velden.
Bij het standenbord was het telkens een drukte van belang om te kijken of het team nog kans maakt om 1 e of 2 e te worden in de poule, want alleen deze beide teams mochten door naar de finalerondes.

In de finalerondes moest ook nog een heel programma afgewerkt worden. Dat was voor ieder team erg spannend, want als je verliest lig je eruit en dat is zuur.
Uiteindelijk bleven 4 teams over die uitkwamen in de halve finale.
Dit betroffen Hoge Weerdschool, Gerardus Majella, Violier en Krugerstee.
Helaas hebben de Violier en de Krugerstee de finale niet gehaald. Zij mochten strijden om de 3e plaats welke door de Violier is gewonnen.

Uiteindelijk was rond half zes de winnaar van poule C bekend en dat betrof de Hoge Weerdschool uit Epe. Zij mochten net als vorig jaar de grote wisselbeker mee naar huis nemen en daar waren ze wederom super trots op.

Naast het winnende team is er door de scheidsrechters ook een beste speler van het toernooi gekozen. De meeste stemmen waren geteld voor Sam van Schoonhoven die eveneens van de Hoge Weerdschool is.
Hij mocht de Gerard Berkhoff wisselbokaal ontvangen van de beste speler van vorig jaar Mohamed el Bakhchouch.
Hierbij blijft ook de Gerard Berkhoff wisselbokaal net als vorig jaar bij de Hoge Weerdschool.

Mede dankzij de vele helpers, kijkt de organisatie in ieder geval terug op een geslaagde en sportieve middag.

Woensdag 20 april is EZC'84 aan de beurt om voor de D-poule het autoschade de wilde schoolvoetbaltoernooi te organiseren. De wedstrijden beginnen dan om 13.00 uur op het J.B. Sportpark te Epe

<< Home