10-04-10 Opening schoolvoetbaltoernooi veelbelovend !

Als de eerste dag van het Autoschade de Wilde schoolvoetbal toernooi in de Gemeente Epe de opmaat is voor alle 6 andere toernooien die nog volgen dan belooft het dit seizoen een mooi spektakel te worden.
Onder bijzonder fraai voorjaarsweer werden de deelnemers afgelopen woensdag verwelkomd op sportcomplex de Kouwenaar in Vaassen.
Bij SV Vaassen speelden de jongens in poule A waarvan de winnaar doorgaat in de strijd voor het Nederlands kampioenschap en bij c.s.v. VIOS speelden de jongens in poule B, de z.g. schaduwpoule.

Afgelopen woensdagmiddag om precies 13.00 ging de bal rollen voor al weer het 6 e Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi in de Gemeente Epe.
Bij SV Vaassen starten de jongens in poule A, de koningsklasse, voor het toernooi van 2010.
Onder perfecte weersomstandigheden werden de wedstrijden in een rap tempo gespeeld.
Er werd gespeeld in 3 poules waarvan de winnaar van elke poule door ging naar de finale poule.
In deze poule moest De Sprenge school uit Vaassen het opnemen tegen 2 Eper scholen t.w. de nieuwe Wisselse school en de Anne de Vries school. Dat betekende op voorhand al vuurwerk.
Er werd hard gewerkt door alle teams om maar te winnen maar vaak is het de school met het meeste geluk die in een tijdsbestek van 15 minuten, want zolang duren de wedstrijden maar, een doelpunt weet te scoren.

De eerste finalewedstrijd tussen de Sprengeschool en de Nieuwe Wisselse school eindigde in een brilstand, 0-0. Beide teams tasten elkaar af maar vergaten te scoren terwijl zij allebei wel degelijk kansen kregen.

De tweede wedstrijd, die tussen de Sprenge en de Anne de Vries school werd glansrijk gewonnen door de mannen van de Sprenge.
Fanatiek aangemoedigd door hun coach, Casper Vuursteen en vele supporters, werd het 2-0 voor het Vaassense elftal.

De laatste wedstrijd tussen de Anne de Vries school en de Nieuwe Wisselseschool moest de beslissing brengen maar beide scholen waren waarschijnlijk bevangen door de warmte want het lukte niet meer.
Geen doelpunten in deze wedstrijd waardoor de Sprenge met de eer ging strijken en de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

De wisselbeker en kaarten voor de wedstrijd Go-Ahead Eagles en RBC Roosendaal volgende week vrijdag in de Deventer Adelaarshorst waren de beloning en natuurlijk deelname aan het volgende regiotoernooi.
Op 12 mei wordt bij WHC in Wezep dit volgende toernooi gespeeld op de weg naar het Nederlands schoolvoetbalkampioenschap.

Beste voetballer van het toernooi werd Patrick Krijgsman van de Sprenge school uit Emst. Hij mocht de Gerard Berkhoffbokaal in ontvangst nemen van de winnaar van vorig jaar, Stephan de Weerd.
De beste supporters kwamen eveneens uit Emst, ook die waren van de Sprengeschool.

Bij c.s.v. VIOS werden gelijktijdig met poule A de wedstrijden in de schaduwpoule gespeeld. In poule B speelden 15 teams, ook hier netjes verdeeld over 3 poules.
Het was een spannende strijd tussen teams die allemaal graag wilden winnen.
De finale poule werd gespeeld door de School met de Bijbel uit Emst, de School met de Bijbel 2 uit Oene en 't Mozaïek uit Vaassen.

Het eerste duel in deze poule ging tussen de School met de Bijbel Emst en de School met de Bijbel 2 uit Oene en werd door de eerste school met 1-0 gewonnen.
Daarna namen de scholieren uit Emst het op tegen die van 't Mozaïek maar hier geen doelpunten, het bleef 0-0.
Ook in de laatste wedstrijd tussen 't Mozaïek en School met de Bijbel 2 uit Oene werd niet gescoord waardoor de School met de Bijbel uit Emst de winnaar werd in deze poule met 4 punten, 't Mozaïek werd tweede met 2 punten en de School met de Bijbel 2 uit Oene eindigde als derde met 1 punt.

Als beste speler/speelster van het toernooi werd door de scheidsrechters van VIOS, Marilyn Tiemens van de Zuukerschool gekozen. Zij ontving de Gerard Berhoff bokaal uit handen van organisator Hiddo de Vries. De supportersprijs ging naar de Zuukerschool, zij hadden volgens de jury het mooiste spandoek gemaakt.

Niemand ging echter met lege handen naar huis, mede dankzij de sponsoren, Autoschadebedrijf de Wilde, Rabobank Noord Oost Veluwe, Sport2000 Hagen en de gemeente Epe kregen alle deelnemers een herinneringsvaantje en een balpen en was er voor de vrijwilligers en handig rugzakje met het embleem van de gemeente Epe.

Volgende week wordt het schoolvoetbaltoernooi vervolgd bij SV Wissel, dan spelen de meisjes uit de groepen 7 en 8 hun wedstrijden in poule D, aanvang is dan 13.30 uur.

<< Home