25-01-10 Autoschade de Wilde Schoolvoetbaltoernooi 2010

Voor de 6e keer wordt in april en mei van dit jaar het Autoschade de Wilde schooolvoetbal-toernooi georganiseerd door de gezamenlijke voetbalverenigingen in de gemeente Epe.


Fotograaf: Herman Rouwenhorst.

Voor alle clubs is het belangrijk dat naast een goede organisatie zij allen achter het initiatief staan en mee helpen met de organisatie. Dit is een belangrijke voorwaarde voor de continuïteit van het evenement nu en in de toekomst.

Het enorme aantal deelnemers dat het afgelopen jaren aan de verschillende toernooien heeft deel genomen is voor de organisatie elke jaar weer een stimulans om het volgende jaar het nog beter te doen en het aantal deelnemers van voorgaande jaren te overtreffen.

Ook dit jaar zal er opnieuw aandacht besteedt worden aan de medeleerlingen die niet voetballen maar wel hun schoolteam komen aanmoedigen. Mooie prijzen zijn er beschikbaar voor hen die het mooiste spandoek maken of een leuke schoolmascotte hebben. De creativiteit van de leerlingen kent geen grenzen en de organisatie laat zich graag weer verrassen. Alles mag als het maar met het schoolvoetbal te maken heeft.

De inschrijvingen zijn inmiddels binnen voor de editie 2010. De organiserende sportverenigingen zullen onder de noemer ”Autoschade De Wilde schoolvoetbal toernooi gemeente Epe” het toernooi opnieuw gezamenlijk organiseren."Dat bevalt de clubs uitstekend en er is dan ook geen reden om dat te veranderen", aldus de woordvoerder van de organisatie, Jan Berends." De samenwerking verloopt uitstekend en de clubs zijn er zich van bewust dat zij via deze weg de club en de sport uitstekend kunnen promoten. Doelstelling is en blijft dat mede door het schoolvoetbal de sport de aandacht krijgt en jeugd zich aanmeldt als lid bij één van de organiserende verenigingen. Clubs hebben er dus alle belang bij dat de organisatie perfect verloopt en jeugd er met veel plezier aan deelneemt ".

SV Vaassen zal dit jaar de koningsklasse voor haar rekening nemen. De teams uit de groepen 7 en 8 zullen op woensdag 7 april a.s. gaan strijden op sportcomplex de Kouwenaar. Zeker 12 schoolvoetbal-elftallen uit de hele gemeente Epe spelen die middag om de titel gemeentelijk schoolvoetbalkampioen 2010. Eveneens op 7 april spelen de 2 e of schaduwelftallen uit de groepen 7 en 8 hun wedstrijden bij buurman csv VIOS, aanvang van beide toernooien is om 13.00 uur.

S.V. Wissel zal zich gaan toeleggen op poule D van het meisjestoernooi. Het meisjesvoetbal ontwikkeld zich stormachtig in Nederland waardoor er mede dit jaar opnieuw meer deelneemsters zijn dan de afgelopen jaren. Het beloofd een spannende strijd te worden op woensdagmiddag 14 april als de meisjes spelen voor de titel gemeentelijk kampioen 2010. Aanvang van het toernooi is 13.30 uur.

Vorig jaar heeft de organisatie besloten het meisjes toernooi te splitsen en ondergebracht bij 2 verenigingen op verschillende data. Dit vanwege de grote deelname en om het toernooi organisatorisch beter te laten verlopen. Gebleken is dat dit een verbetering is waardoor de meisjes uit de groepen 5 en 6 spelen op 21 april bij v.v. Oene, aanvang van dit toernooi is eveneens 13.30 uur.

Op woensdagmiddag 28 april gaan de groepen 3 en 4 bij KCVO in Vaassen spelen. Deze club zal bijna 30 teams moeten herbergen en deze poule F groeit nog elk jaar.

Op 19 mei spelen de groepen 5 en 6 op de velden van SV Epe voor het kampioenschap van de onderbouw. Voor deze poule C heeft de organisatie dit jaar voor het eerst een maximum aantal deelnemers moeten vaststellen van 40 teams omdat het anders niet meer te handelen is. Helaas hebben we hier een aantal teams moeten teleurstellen. Toch hebben we deze nog kunnen verdelen in andere poules maar het plafond lijkt bereikt wat betreft deze leeftijdscategorie.

Bij de 5 -jarigen of de groepen 1 en 2 is dat nog niet het geval maar deze poule groeit eveneens nog gestaag. Deze groepen spelen met 5-tallen op een kwart veld spelen en komen op 26 mei naar het kunstgrasveld van EZC'84 in Epe.

” De animo bij de kinderen blijft bijzonder groot," aldus Berends, “Het schoolvoetbaltoernooi is een goed platvorm om kinderen de gelegenheid te bieden met de voetbalsport in aanraking te komen. Er is goed nagedacht door de organisatie over de te voeren strategie, en het werkt, kijk maar naar de toename van het aantal jeugdleden bij de verschillende voetbalverenigingen. Een goed voorbeeld hoe een mes aan twee kanten kan snijden, jeugd vermaakt zich uitstekend en de clubs spinnen er garen bij.

<< Home