06-04-09 Start schoolvoetbaltoernooi veelbelovend!

Afgelopen woensdagmiddag 1 april ging het 5e Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi 2009 van start bij v.v. Emst. Onder perfecte weersomstandigheden lieten ruim 225 meiden uit de groepen 7 en 8 van alle bassisscholen uit de gemeente Epe hun voetbaltalenten zien aan het talrijke publiek.

Trotse vaders, moeders, opa's en oma's, ze waren allemaal aanwezig op het Hanendarp en leefden soms of een beetje nerveus of juist heel fanatiek mee langs de zijlijn.

De vele vrijwilligers van de voetbalvereniging uit Emst hadden voor een perfecte organisatie gezorgd, parkeren was weer prima geregeld, een soepel verlopen programma en last but not least hele spannende wedstrijden.

Exact om 13.15 floten de scheidsrechters dan ook af voor de eerste wedstrijden en kon het toernooi in de D-poule beginnen. Deze klasse wordt ook wel de "koninginnepoule" genoemd, omdat de winnaar door mag gaan naar de regiofinales die dit jaar overigens op 6 mei a.s. in Epe wordt gehouden. De wedstrijden werden in 4 poules afgewerkt en rond 17.00 uur waren de finalisten bekend. Uiteindelijk bleek 't Mozaiek uit Vaassen de sterkste. In de finale werd gewonnen van de St. Bernardusschool uit Epe. De aanmoedigingsprijs werd gewonnen door de Gildeschool uit Epe. Ze hadden een prachtig spandoek gemaakt om hun school aan te moedigen. Een heerlijke slagroomtaart was de beloning voor al deze creativiteit.

De Gerard Berkhoff Bokaal, deze beker wordt bij ieder toernooi uitgereikt aan de beste speler of speelster van dat toernooi, werd gewonnen door Willemijn Nitert. Opvallend aspect was dat deze beker uitgereikt werd door de beste speelster van vorig jaar, Nienke Gorelikow, die nu winnaar werd met haar eigen team van 't Mozaiek uit Vaassen.

Volgende week woensdag 8 april vindt het vervolg plaats van het schoolvoetbaltoernooi. Dan spelen de meisjes uit de groepen 5 en 6 het toernooi bij v.v. Wissel.

<< Home